Fortsatt positiv konjunktur för vår region

By Johanna Skans In Nyheter oktober 26, 2017

I den senaste konjunkturbarometern för oktober månad, är läget fortsatt stabilt och bra för näringslivet i vår region. Konjunkturbarometern genomförs av Business Gnosjöregion och är en mätning i de fyra kommunerna Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd. Där syns tydligt att optimismen fortfarande är stor bland företagen. Detta gäller bland annat orderingång, personalbehov och inköp.

– Man ser tydligt att konjunkturläget fortfarande är bra även om det peakade i juni 2017. Vi ser inga orosmoln på himmelen just nu. Konjunkturen rullar på riktigt bra, säger Ulf Annvik, vd på Värnamo Näringsliv.

Konjunkturbarometern är en bra värdemätare på hur näringslivet mår. Enkäten som barometern bygger på skickas ut till samtliga företag i regionen. Av dessa är det cirka 300 företag som brukar svara, vilket ger en översiktlig bild av det faktiska läget.