Loading

Medlemserbjudanden

Som medlem i Värnamo Näringsliv har du möjlighet att nyttja våra förmånliga medlemserbjudanden. Våra medlemserbjudanden gäller från medlemsföretag till medlemsföretag och erbjuder någon form av förmån eller rabatt för dig som medlem i Värnamo Näringsliv. Kontakta Ulf Annvik: ulf@varnamonaringsliv.se, om du har ett erbjudande som du vill dela med dig av till medlemmar i Värnamo Näringsliv. #värnamonäringsliv #vigernäringåtdittföretag

Apelmo Intermodal - en väg till nya insikter

En väg till nya insikter

“Skäms inte för att du är människa – var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig och det är som det ska.” Tomas Tranströmer

Apelmo Intermodal erbjuder stöd för personlig utveckling. Ett sammanhang där du blir lyssnad på och har någon utanför det vanliga nätverket att tala med. Ett stöd att bearbeta en livssituation som utmanar och att få möta infallsvinklar andra än de vardagliga. Det kan handla om behov av nyorientering och att anta nya utmaningar på arbetsplatsen. Det kan handla om kriser, konflikter, sjukdom med mera.

Detta stöd sker via samtal. Arbetet erbjuder också andra kommunikationsformer vilka anpassas efter behov. Erfarenheter talar för att du på detta sätt, på din arbetsplats och i ditt vardagsliv;

 • blir mer konkret
 • skapar större tydlighet och går snabbare fram i din process
 • får nya insikter
 • upptäcker resurser och möjligheter, i dig själv och hos andra
 • skapar tydligare målbilder för framtiden

Du upptäcker nya redskap och får input till viktiga samtal, på din arbetsplats och i ditt vardagsliv.

Erbjudande

Apelmo Intermodal erbjuder dig som medlem i Värnamo Näringsliv 25% på de tre första bokade träffarna avseende enskild utveckling. Erbjudandet är giltigt tom 31 maj 2018.

Apelmo Intermodal erbjuder därtill skräddarsydd utbildning, handledning och utvecklingsstöd för både privatpersoner och företag. Detta sker i samarbete med Pers Karin Skogar, Skogar Kreativ Utveckling AB. Företagen erbjuder också Ledarskapskurs med kreativa metoder för dig som vill utvecklas i ditt ledarskap.

 

Per Apelmo

Diplomerad Uttryckande konstterapeut, leg psykoterapeut, medlem i European Association for Councelling, socionom och gästlärare på Mälardalens Högskola, MdH.

Per Apelmo Apelmo Intermodal
Hjälshammar Fridhäll
33193 Värnamo

telefon:  070-441 49 96
mail: per@apelmointermodal.se

www.apelmointermodal.se

Abonnera på era vanligaste varor - så handlar vi åt er!

Tid är pengar – Låt oss hjälpa dig med det vi är bra på så får du mer tid över att göra det du är bra på!

Att e-handla mat med leverans till arbetsplatsen, är nästan alltid billigare än att låta någon anställd åka och handla. Nu hjälper vi på ICA Kvantum i Värnamo er så att ni kan abonnera på era vanligaste varor – så handlar vi åt er!

Fortsätt jobba, vi fixar maten

Vi plockar ihop de varor du beställt. Vi transporterar dem till dig. Vi bär in till den plats där du vill ha dem.

Abonnera på återkommande köp

Skapa abbonemang på de varor du återkommande handlar med jämn frekvens.

Om din arbetsplats t ex erbjuder frukost,

fikabröd,kaffe, vatten, frukt eller dylikt så underlättar det för dig om din butik kan leverera detta i abonnemangsform i den volym och frekvens som du bestämmer. På så vis slipper du

göra nybeställningar vid varje enskilt tillfälle vilket

sparar tid och ökar effektiviteten.

Att ändra innehållet, att pausa vid ledigheter eller återaktivera abonnemanget gör du när som helst och är helt kostnadsfritt.

Förenklad administration

Vi erbjuder alla köp på fatura. Glöm ersättningar för personliga utlägg, kontantkassor och kreditkortsredovisningar. Handlar du online från din ICA-butik får du dina inköp samlade på en faktura. Samtidigt får du kostnadskontroll och en samlad överblick av vad som handlas.

I din ICA-butik kan du köpa det mesta

Rensa i din flora av leverantörer. En ICA-butik har det mesta som du idag kanske köper från flera olika ställen. Gör det enkelt och samla allt från samma ställe.

Erbjudande till Värnamo Näringslivs medlemmar: 

Vi erbjuder Värnamo Näringslivs medlemmar en ONLINERABATT på 10% vid ett köptillfälle när du beställer varor från oss till ditt företag.

Använd kod: värnamo10

Låt idrottens experter utbilda dina ledare och medarbetare!

Låt idrottens experter utbilda dina ledare och medarbetare! 

Sport Competence Sweden erbjuder över 50 av landets mest efterfrågade experter och över 80 digitala föreläsningar samt online webbinarier där ni träffar experterna i realtid. Vi erbjuder även möjligheten att beställa fysiska föreläsningar på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Exempel på föreläsare: Håkan Ericson, Mattias Sunneborn, Tina Thörner, Malin Ewerlöw, Stefan Lövgren, Fredrik Weibull, Annelie Pompe mfl.

Exempel på ämnen: Inspiration, Ledarskap, Friskvård, Personlig utveckling, Stresshantering, Prestationspsykologi mm.

Vill du göra en hållbar friskvårdssatsning?
– Sport Competence har systematiserat ett unikt friskvårdspaket som gör det möjligt att enkelt skapa kostnadseffektiva, hållbara och mätbara friskvårds-satsningar för ditt företag. Idrottens experter, digitalisering och en specialdesignad mobilapp är en del av denna friskvårdsstasning som gör det möjligt.

Erbjudande till Värnamo Näringslivs medlemmar:
Årslicens för endast 11 900 kr exkl moms (ordinarie pris 15 000 kr). Licensen ger en obegränsad tillgång för ditt företag och dina medarbetare till över 80 expertföreläsningar, samt möjlighet att nyttja kostnadseffektiva tilläggstjänster och friskvårdspaket.

Mer information:
https://www.sportcompetence.se/företag

Kontaktperson Sport Competence Sweden:

Ralf Lilja (vd) 0736-729939, ralf.lilja@sportcompetence.se

Juridik för bättre affärer

Affärer och juridik är tätt sammankopplade, därav begreppet affärsjuridik. En genomtänkt affärsstrategi och koll på affärsjuridiken ger tillsammans en verktygslåda för att uppnå bättre affärer som håller i längden och som minskar risken för framtida tvister.

Handelskammaren bjuder, tillsammans med Advokatfirman Glimstedt och Värnamo Näringsliv, in till en seminarieserie med fokus på internationell affärsjuridik.

Oavsett om du är inköpare, säljare och projektledare, eller på annat sätt kommer i kontakt med avtalstext i ditt arbete, är det viktigt med fördjupade kunskaper i avtals- och köprätt och annan affärsjuridik med inriktning på internationella förhållanden.

Seminarieserien består av fyra halvdagsseminarier som blandar föreläsning med praktiska case och diskussioner. Från Glimstedt deltar advokaterna Håkan Unbeck och Martin Ågren.
Seminarierna börjar kl. 9.00 och avslutas med lunch kl. 12.30.

Översikt program

Seminarium 1
Grundläggande avtals- och köprätt

Värnamo 2017-09-26

Seminarium 2
Inköpsavtalets möjligheter och fallgropar

Värnamo 2017-10-12

Seminarium 3
Distribution och återförsäljaravtal

Värnamo 2017-11-15

Seminarium 4
Internationella licensavtal
Värnamo 2017-12-05

Bokningsinformation/Erbjudande

Seminarierna kan bokas i ett paket eller som fristående dagar. För dig som väljer att gå samtliga seminarier hålls i anslutning till det fjärde och sista tillfället en diplomering. Ett diplom utfärdat av Handelskammaren intygar ditt deltagande och de kunskaper du fått under seminarieserien.

Pris: 1450 kr/deltagare och seminarium för Handelskammarens medlemmar Chamber International samt medlemmar i VNAB. Övriga 1800 kr. Bokning av samtliga fyra seminarier med diplomering ger 5% rabatt.

Anmälan: info@handelskammarenjonkoping.se

Sista anmälningsdag:  En vecka före kurstillfället (Lokal meddelas vid anmälan)

Uppföljning med kostnadsfri juridisk rådgivning

Deltagande företag har även möjlighet att följa upp seminarierna genom att boka 2 timmars kostnadsfri affärsjuridisk rådgivning med Advokatfirman Glimstedt.

Unikt erbjudande, bilvård av högsta kvalitet

Vad är viktigt för dig? För oss på Finnveden Rekondcenter är kvalitet och service A och O. Vi är det självklara valet för bilvård i Värnamo med omnejd. Vi tvättar, polerar, lackförseglar din bil med omsorg. Vi använder oss av de bästa produkterna för din bil.

När vi tvättar din bil så gör vi det skonsamt med ånga och vattenfri tvätt. När vi polerar din bil så blir den som ny och när din bil får ett lackskydd från oss så har du livstids garanti på blankhet och avrinning. Inte 3,6 eller 12 månaders garanti. Du får LIVSTIDS garanti och du kommer aldrig någonsin mer behöva vaxa din bil. Den lackförsegling vi använder har 9h hårdhet och är ett av världens hårdaste och bästa skydd. Vi är stolta över att vara auktoriserade installatörer av Pearl Nano.

Erbjudande

Då vi vill främja arbetet som Värnamo Näringsliv gör och öka samarbetet med medlemsföretagen,så erbjuder vi nu dig som medlem i Värnamo Näringsliv 20% på alla våra tjänster.

2-dagars utbildning - I mätteknik & ritningsläsning

Industrin skriker idag efter ny personal. Men under de senaste åren har det blivit allt svårare att hitta kompetent produktionspersonal. K-Bemanning har därför beslutat att starta upp en 2-dagars utbildning i ritningsläsning och mätteknik.

Kanske ska du nyanställa eller bara höja kunskapsnivån på din befintliga personal.Oavsett vilket finns här en bra möjlighet att höja er kompetensnivå via oss på K-Bemanning. Vår utbildare heter George Vancea och driver idag V.G. Mätteknik AB i Lanna. Ett företag inom 3D-skanning och 3D-mätning. George har flera års arbetslivserfarenhet inom mät- och produktionsteknik och är van att utbilda personal.

Upplägg

Introduktion i mätteknik. Fasta mätdon. Måttnormaler, passbitar, tolkar. Mätövningar med skjutmått, mikrometer (analoga, digitala). Underhåll och skötsel.

Ritningsläsning, vyer, snitt, måttsättning. Linjer och symboler, kedje-, baslinje-, koordinat och kombinerad måttsättning. Toleranser och passningar. ISO, passningar, basmått och toleranssymboler.

Introduktion av övriga toleransangivelser. Form- och lägestoleranser, ytjämnhet.

Målet med utbildningen

Efter utbildningen ska deltagarna kunna läsa och tyda en enklare ritning och tillämpa toleranssystemen.Deltagarna ska kunna mäta med skjutmått, mikrometer och fasta mätdon och ha vetskap om de vanligaste mätfelen samt underhåll av mätdonen.

Alla deltagare får efter avslutad utbildning ett intyg

Pris: 5000 kr (exklusive moms) per deltagare. Fika och lunch ingår. Utbildningen äger rum i Gislaved på Weland Industricentrum. Har du frågor kontaktar du Victor på: victor@k-bemanning.se

Improveras VD-utbildning VD-Kompetens

Vill du utveckla dig själv och inspireras att tänka i nya banor? Vill du få nya kunskaper och verktyg som hjälper dig att utveckla verksamheten och driva förändringsarbeten? Vill du dessutom få erfarenhetsutbyte med andra VD:ar?

VD-Kompetens är en utbildning för dig som är VD, affärsområdeschef eller i en annan ledande position som vill kunna utveckla och styra viktiga delar i företaget, ta ut riktningen och vidta åtgärder som fungerar i praktiken.

10 utbildningsavsnitt med 9 expertföreläsare:

 • VD-rollen och styrelsen
 • Ekonomisk styrning för resultat
 • Kundfokus och effektivitet genom Lean
 • Varumärke, kommunikation och marknadsföring
 • Ledarskap och strategisk HR
 • Hållbarhet och CSR
 • Digitalisering
 • Förändringsledning
 • Krishantering
 • Strategi och affärsplanering

Utbildningen hålls i en inspirerande studiemiljö i Växjö och har ett flexibelt upplägg bestående av totalt 8 dagar fördelade på fyra tvådagarsblock.

 

Erbjudande

Vi erbjuder Värnamo Näringslivs medlemmar 2000 kr i rabatt. Uppge att du är medlem i Värnamo Näringsliv vid bokning.

Konferera i herrgårdsmiljö

Det händer något spännande när man kombinerar 1800-talets estetik med nutidens teknik.

Krocken skapar en lika funktionell som stimulerande mötesplats där varje arbetsgrupp får ett lyft. Miljön på Toftaholm inspirerar och det märks!

Toftaholm Herrgård är en mötesplats för er som önskar en konferens utöver det vanliga med inspirerande miljö, kvalitet och riktig hög klass på maten – mitt i Småland. Vi erbjuder helt enkelt konferenser som de ska vara, eller som vi brukar säga konferenser på riktigt!

Här skapar vi den konferens ni vill ha. Tveka inte att fråga om någonting – unika möten är vår vardag.

Erbjudandet

Arrangera din konferens hos oss i höst. Med detta erbjudande så betalar du bara halva priset för deltagarnas övernattning. Uppge koden ”gökotta” vid bokning. Gäller alla vardagar från den 12 september till och med den 23 november 2017.

TMF arrangerar en utbildning i ABM07

Tmf – Trä- och Möbelföretagen bjuder in till utbildning. Denna heldagskurs arrangeras i samarbete med advokatfirman Nova.

Kursen tar upp praktiska och juridiska frågor kring leveransen av varor och produkter som levereras till köparen och där köparen står för montage. Under dagen kommer varje del av avtalet att beröras, många med koppling till verkliga case:

Erbjudandet

Utbildningen arrangeras i vanliga fall exklusivt för TMF-medlemmar, men nu har du som medlem i Värnamo Näringsliv möjlighet att da del av samma rabatter. Pris för utbildningen: 2500 SEK (inkl fika & lunch).

Med din träning i fokus

e3 erbjuder styrke- och konditionsträning i en ombonad miljö med spetskompetens inom träning och kost. Med en hög trygghet i en social miljö tillsammans med professionella medarbetare ger vi dig det du behöver för att kunna genomföra träningstillfällena på bästa sätt. Ditt personliga träningsmål är vårt fokus.

Erbjudandet

Som medlem i Värnamo Näringsliv får du vid köp av valfri period (1 – 60 månader) en extra månad på köpet (värde 299 kr – 799 kr).

Välkommen till BusinessKollen

Hos alla företag finns dolda möjligheter och resurser som väntar på att plockas fram. Man kan få ut mycket mer av samma verksamhet om man bara letar på rätt ställe. En liten ”guldskatt” väntar på den som hittar rätt i företagets inköp, bokföring, kassaflödet – och de dagliga rutinerna. Men var ska man leta? Och när ska man hinna göra det? Som företagare känns det ju mer naturligt att finslipa sin produkt än att gå på jakt bland leverantörer, rutiner, i mappar och pärmar.

Det är här BusinessKollen kommer in i bilden. Vår specialitet är att hitta möjligheter och effektiviseringar. Vi utgår från ert företags befintliga förutsättningar och tar fram en förbättrings- och besparingspotential. Vi går även igenom era rutiner och hittar sätt att stärka er konkurrenskraft, effektivitet och lönsamhet.

För medlemmar i Värnamo Näringsliv kan vi erbjuda ett fast pris av 27 000 SEK per delområde (inköp respektive ekonomi). För mer information besök oss på www.businesskollen.se eller ring 070-311 09 79.

Maximerad försäljning

 

SÄLJARE, HUR MAXIMERAR DU DIN FÖRSÄLJNING?
En utbildning för alla som jobbar med försäljning på fältet och som vill se förändring i resultatet och i kundmötet.

MÅL MED UTBILDNINGEN
Som säljare spelar vi ofta våra matcher på bortaplan. Utbildningen ger dig kunskap som maximerar ditt kund- besök. Detta genom att öka din självkännedom och ditt agerande som säljare, före, under och efter kundmötet.

PERSONLIGHETSANALYS
Inför utbildningen genomför Säljaren en person- lighetsanalys. Detta kommer ge en god insikt i hur andra uppfattar mig som person och i säljrollen. Utifrån denna analys tränar vi sedan på att möta andra personer som är olika mig, allt för att nå succé i kundmötet!

Som medlem i Värnamo Näringsliv erhåller du 30% rabatt på bokning som görs för Säljskolan. Erbjudandet gäller t.o.m 31 december 2017.

10 % rabatt på våra truckutbildningar

 

Välkommen till Windings. Vi är en komplett leverantör av säkerhetsutbildningar inom truck, lift, travers, hjullastare och teleskoplastare. Alla våra utbildningar följer gällande föreskrifter, läroplaner och SIS standarder och medverkar till ökad säkerhet och effektivitet på er arbetsplats. Förutom våra grundläggande förarutbildningar, genomför vi regelbundet repetitionsutbildningar för truck och lift, samt ansvarsutbildning för arbetsledare och chefer. Vi utbildar företag, privatpersoner, kommuner och organisationer över hela södra och mellersta Sverige. Utbildningen går ni på vår fullutrustade anläggning i Värnamo eller på plats hos er. Vi planerar givetvis upplägg och genomförande så att det passar era behov.

 

Som medlem i Värnamo Näringsliv erhåller du 10% rabatt på våra truck, lift och traversutbildningar. Aktuella datum finns på www.windings.se.