Äntligen kan vi börja arbeta aktivt med projektet Unga Akademiker

I början av veckan fick vi ett positivt besked om bifall för ansökan om projektmedel till projektet “Unga Akademiker” och även medel från Sparbankstiftelsen Alfa och Värnamo kommun. Detta innebär att vi nu kan börja arbeta aktivt med att locka hem ung kompetens till Värnamos företag och utveckla projektet, vilket känns superkul!

Projektet Unga Akademiker drivs tillsammans med oss på Värnamo Näringsliv, Nuvab och Tranås United som syftar till att hjälpa akademiker som studerar på universitet att hitta sommarjobb i sin hemkommun. Vi vet att flera ungdomar som väljer akademiska studier lämnar Värnamo en period och får vanligtvis arbete på annan ort. Värnamo behöver den kompetensen och vi vill gärna locka tillbaka dem, antingen direkt efter studierna eller när det är dags att bilda familj. 

Målet med projektet är att ge en kompetensinjektion till företagen i Värnamo genom att matcha akademikernas studier med sommarjobb på spännande företag i Värnamo kommun. 

Läs artikeln i Värnamo Nyheter här

Ledig tjänst hos oss
Läs mer nedan

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.