Bli en del av Unga Akademiker projektet!

Vad är Unga Akademiker?

Värnamo Näringsliv tillsammans med Nuvab och Tranås United driver ett projekt som syftar till att hjälpa akademiker som studerar på universitet att hitta sommarjobb, praktikplats eller examensarbete i sin hemkommun.  Vi vet att flera ungdomar som väljer akademiska studier lämnar Värnamo en period och får vanligtvis arbete på annan ort. Värnamo behöver den kompetensen och vi vill gärna locka tillbaka dem, antingen direkt efter studierna eller när det är dags att bilda familj. 

Målet med projektet är att ge en kompetensinjektion till företagen i Värnamo genom att matcha akademikernas studier med sommarjobb/exemensarbete/projektarbete/praktik på spännande företag i Värnamo kommun. Projektet är också ett sätt att visa upp vilka intressanta företag som finns i Värnamo och på så sätt locka akademikerna till att återvända i framtiden. 

Under de senaste månaderna har arbetet med att ta fram en hemsida pågått och snart kan vi äntligen lansera hemsidan där matchningen mellan akademiker och företag ska ske. Detta ser vi verkligen fram emot!

Är du nyfiken på att veta mer om projektet och bli en del av Unga Akademiker?
Tveka inte att kontakta Värnamos projektledare, Alva Sandberg, om du är intresserad av Unga Akademiker, alva@varnamonaringsliv.se.
Du kan läsa mer om projektet här.

Ledig tjänst hos oss
Läs mer nedan

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.