En lyckad hållbarhets-och framtidskonferens

Den 16 september anordnades en hållbarhets- och framtidskonferens på Gummifabriken i Värnamo.

Vi på Värnamo Näringsliv var en av årets hubbar för den åttonde upplagan av hållbarhets-och framtidskonferensen som arrangerades i samarbete med A Sustainable Tomorrow och CSR Småland. Konferensen var digilog och sändes från Helsingborg och som i sin tur livesändes på Gummifabriken i Värnamo. Under förmiddagen fick åhörarna lyssna på intressanta inspel från olika talare, bland annat Fredrik Reinfeldt som gjorde en internationell omvärldsbevakning.

Efter lunch tog vårt lokala program vid, där några av våra lokala företagare var i fokus och pratade om deras hållbarhetsarbete. Bland annat AGES Industries, DOXA Plastics, Netmine och Värnamo Kommun. Eftermiddagspasset modererades av Jonas Gallneby från Finnveden Säljkraft, som intervjuade företagarna på scen.

Under intervjuerna fick företagarna berätta om deras hållbarhetsarbete och vilken omställning de har gjort. De fick även skicka med tips för hur man kan komma i gång med hållbarhetsarbetet om man ännu inte har börjat arbeta aktivt med det. Bland annat att man börjar titta på sin elräkning och byter till ett miljövänligt elavtal samt att man ställer krav på sina leverantörer ur ett hållbarhetsperspektiv. Företagarna betonade även att det är viktigt att man försöker arbeta med det man kan påverka och berätta om hållbarhetsarbetet för allmänheten. 

– Vi på Värnamo Näringsliv är glada över att ha varit en del av denna hållbarhetsdag och kommer definitivt arbeta vidare med denna viktiga fråga för våra lokala företagare i Värnamo kommun. 

Ledig tjänst hos oss
Läs mer nedan

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.