Ta ditt varumärke ett steg längre genom hållbarhetstänk

Nu är det dags för vårens andra inspirationsföreläsning på temat hållbarhetskommunikation. Den 20 maj möter vi Helena Nordström, VD och grundare av företaget Placebrander. Helena kommer att ge flera inspirerande exempel på organisationer som har lyckats ta sitt varumärke ett steg längre genom att bygga på med hållbarhetstänk.

Helena var tidigare marknadschef på Destination Jönköping och är författare till den första svenska handboken i platsmarknadsföring. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation och marknadsföring inom offentlig sektor och har på nära håll sett vilka utmaningar som finns.

Kan en kommun ha ett varumärke? Hur hänger varumärket ihop med platsen där de finns? Hur ska man tänka för att få en röd tråd i hållbarhetskommunikationen genom en kommuns samtliga verksamheter – det handlar ju om allt från vård och omsorg till nya cykelvägar? Placebrander fick för några år sedan uppdraget att analysera och beskriva platsvarumärket Höga Kusten. Det arbetet resulterade bland annat i en kommunikationsstrategi genomsyrad av hållbarhet utan att ens nämna ordet hållbarhet.

Helena berättar om hur de gjorde och om fler inspirerande exempel på organisationer som lyckats ta sitt varumärke ett steg längre genom att bygga på med hållbarhetstänk. Hur de genom att ta ansvar för människor och även för planeten skapat hållbara och starka varumärken. Hon har också koll på de senaste trenderna kopplat till platsattraktion och kommunikation och ger oss tipsen du inte vill missa.

Tid och plats
Fredagen den 20 maj kl. 09.00-10.00.

Evenemanget är kostnadsfritt och genomförs via Zoom och kräver ingen särskild programvara. Länk till föreläsningen skickas ut någon dag i förväg till alla som har anmält sig.

Anmälan
Välkommen att anmäla dig senast den 19 maj.


Tid

09:00 - 10:00

Datum

maj 20 2022

Platser

Digitalt

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.