Att skriva testamente och förvara det säkert, kan vara viktigare än man tror

Det är många som skulle behöva skriva ett testamente, men de flesta skjuter det framför sig och sedan blir det inte av. Många känner till anledningarna. Till exempel att ge sin sambo arvsrätt, att skydda barnens arv genom enskild egendom, att reglera ej gemensamma barns arvsrätt, att planera övertag av fastigheter eller företag, och sist men inte minst kan man genom testamentet även förebygga osämja.

En mycket viktig punkt är hur testamentet sedan förvaras. Det händer att testamenten inte kommer fram efter dödsfallet. Orsakerna till det kan vara många. I vissa fall kan den avlidne själv ha slarvat bort testamentet på sin ålders höst eller låtit förvara det på ett sådant sätt att det inte hittas. I andra fall kan det vara så att någon som missgynnats av testamentet har förstört det. Det innebär att den avlidnes vilja inte kommer att ske då det krävs att testamentet finns tillgängligt i original. En kopia kan oftast inte ersätta originalet.

Hos Finnvedens begravningsbyrå kan du förvara ditt testamente tryggt.
I ett stöld- och brandsäkert skåp ligger det tills det är dags för bouppteckning och eventuellt  arvskifte.

Ord. Pris: 1.995:-
Pris för medlemmar: 998:- (inkl. moms)

Läs mer på https://www.finnvedensbegravningsbyra.se/testamente
Eller ring 0370-285 00

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.