Loading

Frukostmöte med VNAB, VFF och Företagarna

By Johanna Skans In Frukostmöte november 10, 2017

Novembermorgon och frukostmöte på Vandalorum i Värnamo.

Morgonens första föreläsare var Elajo som pratade om vikten av att ha koll på och förstå sin energiförbrukning. I många fall förbrukar företagen mer energi än vad som är nödvändigt – helt enkelt för att man inte har kontroll på sin förbrukning. Detta kan avhjälpas med en energikartläggning där 100 000 tals kronor finns att spara.
Vi fick även information från Energikontoret i norra Småland som kan finansiera elinvesteringar med 50% av kostnaden om ditt företag uppfyller kraven på storlek och omsättning. Stödet är enkelt att söka och Energikontoret hjälper dig med det praktiska.

Micael Ragnar från Gislaved Näringsliv AB berättade för oss om AFFÄRSRACET som är en regional mässa som hålls den 30-31 maj på motorbanan i Anderstorp. Mässan riktar sig till företagare och intressenter i regionen. Här träffas man, nätverket och gör affärer. Man räknar med att ha 200 utställare, vilket känns rimligt då det redan nu är 85 företag anmälda till mässan. Nytt för 2018 är att de utställande företagen kommer att kunna sälja sina produkter i en outlet del. Dag två hålls Gnosjöandans riksdag där vi får möjlighet att möta och ställa frågor till våra politiker.

På morgonens möte delade vi även ut vårt helt färska näringslivsmagasin som också skickas ut till våra företag nästa vecka.