Loading

Guldklockor och attraktionskraft på februaris frukostmöte

By Johanna Skans In Frukostmöte februari 2, 2018

Årets första frukostmöte på Vandalorum lockade hela 120 besökare och bjöd som alltid på en god frukost och inspirerande föreläsningar.

Ekonomiprogrammet på Figy, Finnvedens Gymnasium söker fadderföretag till sina ekonomistudenter och flaggade för detta inledningsvis. Om ditt företag är intresserat av av vara fadderföretag, kontakta VNAB så guidar vi dig vidare.

Guldklockans tid är förbi
Från Codeq kom Liv Hultén och Christer Johansson och pratade om att ”Guldklockans tid är förbi”.
Vi har gått från en arbetsmarknad till en kompetensmarknad. Idag vill man som ung ha ett bra liv och en bra livskvalitet – man väljer plats först, efter detta jobb. Som företag bör man fundera över om man gör tillräckligt för att attrahera den nya generationen!?
Trenden hos den yngre generationen är bl.a. att anställningslängderna blir allt kortare, man är inte beredd på ett antal hundår, man byter inte företag – man byter chef.
En lösning på att möta detta kan vara Employer branding. Att jobba med sitt varumärke och hur man uppfattas av sina anställda.
Jobba med att attrahera, rekrytera och utveckla och behålla de medarbetare ni har!

>> Läs hela presentationen om Employer Branding här. 

Tillgänglighet är en av de viktigaste konkurrenskrafterna
Efter detta fick vi besök av Rony Forsberg från Jönköping Airport . Rony talade om ett samhälle i förändring. Vi talar om globalisering, urbanisering och att skapa platser där det händer saker.
Rony menar att de regionala flygplatserna behövs för att bibehålla attraktivitet och möjliggöra regional tillväxt. Vidare gör flyget världen mindre, flyget levererar nya lösningar och fokuserar på hållbarhet och möjliggör global handel. Tillgänglighet är en av de viktigaste konkurrenskrafterna!

Som avslutning på mötet vann fyra lyckliga vinnare en resa för två personer tor från Jönköpings flygplats. Grattis till dem och trevlig helg!