Loading

Här är de nominerade till årets UF-företag 2017

By Hanna Linell In Nyheter mars 6, 2017

Bakgrund och instiftare av priset

Värnamo Näringsliv, i samarbete med övriga lokala näringslivsföreningar i kommunen, är initiativtagare och utdelare av priset Årets UF-företag. Priset delas ut till det UF-företag som har visat på ett extra stort engagemang och driv under året. Värnamo Näringsliv uppmuntrar särskilt UF-företag som har visat på ett gott samarbete i gruppen, visat förmåga att projektleda, varit kreativa och aktivt jobbat med att marknadsföra sitt företag. Vi ser gärna också att man skapat en egen produkt eller tjänst.

Värnamo Näringsliv värnar om företagandet i kommunen och jobbar för att fler företag skall starta och etablera sig i Värnamo kommun. Vi jobbar även aktivt med att föra samman näringsliv och skola, och skapa en plattform för gränsöverskridande samarbete, bl.a. via vår verksamhet i Science Park. Som ett led i detta arbete anser vi det viktigt att tidigt uppmuntra och stötta ungdomar som visar på förmåga och vilja att starta och driva egna företag. Detta gör vi genom att dela ut pris till årets UF-företag på Värnamo Näringslivsgala.

Årets tre nominerade företag är:

Tasty granola UF 

Detta företag består av Malin Andersson, Emelie Fast, Hanna Ljungberg och Felicia Sjöberg.

Tasty Granola UF tillverkar och säljer en ekologisk och glutenfri granola. Denna granola finns i två smaker just nu, äpple/kanel och naturell.

Bbq Board UF 

Företaget består av Hugo Bergman, Carl Lageskog och Linus Berg.

Bbq Board UF säljer en lokalt producerad skärbräda med tre urgröpningar i överkant som både är smart att använda och snygg. Den funkar lika bra till vardags som till fest och inte minst som en lyxig present.

WMO Event UF 

Företaget består av Matilda Lundberg, Josefine Gerdtman, Thilda Idsäter och Alma Ohlsson.

WMO Event UF har under hela sin uppväxt upplevt att det inte finns någonting att göra i Värnamo för barn och ungdomar. Man har alltid känt att så fort man får möjligheten så vill man flytta ifrån Värnamo – för att det inte finns någonting att göra. Utöver idrottsaktiviteter och skolan så vill man att det även ska finnas annan typ utav underhållning. Något som man kan se fram emot, och något som inte alltid finns i ens vardag.

WMO Event är trötta på det här och vill se en förändring på det som Värnamo kommun inte lyckats med.

– Vi ska den 22 april anordna en drog- och alkoholfri konsert för ungdomar från 15 år. Vi ska hyra in bandet Tjuvjakt som är ett aktuellt svenskt rapp-band, som är väldigt populära bland ungdomar. Konserten ska äga rum i Värnamo Sporthall och vi förväntar oss en publik på +500. Vi kommer även ha bussar gående från Jönköping, Växjö, Gislaved och Ljungby för att locka hit ungdomar från andra städer och få fler intresserade utav Värnamo. Vi hoppas att vi kan bidra till ett mer attraktivt Värnamo, säger WMO Event UF.