Mångbruksevent lockade skogsägare

Sista januari bjöd Smålands Sjörike tillsammans med Hylte, Gislaved, Värnamo och Ljungby kommun in skogsägare till Gummifabriken i Värnamo för att medverka på ett mångbruksevent. Det var stort intresse för eventet och de som inte kunde närvara på plats fick möjlighet att delta digitalt.

Mångbruk innebär att skogsägaren kan använda skogen för olika ändamål. Genom mångbruk kan skogsägaren utveckla fler verksamhetsidéer, tjänster och produkter i stället för att sälja träd som oförädlad råvara. En högre förädlingsgrad kan ge ökad lönsamheten för skogsföretagen och bidra till landsbygdsutveckling.

Under kvällen föreläste Skogens kraft – ett mångbruksprojekt, Eremit – en app som kopplar ihop skogsägare och husbilsägare och hjälper skogsägaren att ta betalt för natursköna platser, Happie Camp – ett franchisekoncept för naturnära boenden samt affärsutvecklare som berättar hur kommunerna kan stötta företagare

Klicka här för att se den digitala inspelningen från kvällen.

Ledig tjänst hos oss
Läs mer nedan

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.