Unga Akademiker är live!

I ett samverkansprojekt mellan kommunerna Värnamo, Vetlanda och Tranås kan vi nu stolt presentera vår nya plattform för dig som pluggar på annan ort, men har tankar på att återvända hem när det är dags för jobb.

Unga Akademiker är plattformen där företag och akademiker matchar gällande sommarjobb, praktikplats, exjobb osv. Som student får du värdefulla erfarenheter inom det område du studerar och som företag får du en värdefull kompetensinjektion till ditt företag.

För akademiker

Du som är från någon av våra samarbetskommuner och som studerar på högskolenivå är välkommen att skapa en profil här på Unga Akademiker. Du fyller i grundläggande uppgifter om dig själv och presenterar dig för potentiella arbetsgivare. Du kan också ladda upp ditt CV.

När du har skapat din profil kan de företag som anslutit sig till tjänsten hitta dig och läsa dina uppgifter. De kan kan ta kontakt med dig och erbjuda exempelvis en praktikplats eller kanske ett sommarjobb.

Du får också obegränsad tillgång till all information om våra partnerföretag. Du kan se om de söker personer med just din utbildning och även läsa mer om deras verksamhet och hur de jobbar. Du hittar också kontaktuppgifter så att du enkelt kan höra av dig och berätta mer om dig själv.

För företag

Genom att registrera en företagsprofil så får du tillgång till hela vårt register med akademiker från din ort. Du kan läsa studenternas presentationer, kolla in deras CV och vad de har för kompetenser och ambitioner inför framtiden.

Du får också möjlighet att presentera ditt företag för potentiella framtida medarbetare. Du kan ange vilken bransch ni är verksamma i och vilka kompetenser ni kommer att efterfråga den närmaste tiden. Detta är ett mycket bra sätt att marknadsföra sig som arbetsgivare och att nätverka och skapa en relation med ambitiösa ungdomar.

Surfa in på https://ungaakademiker.se/ och registrera dig också!

Ledig tjänst hos oss
Läs mer nedan

Information med anledning av kriget i Ukraina.

På Svenskt Näringlivs hemsida samlas information och länkar till andra relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. Klicka dig vidare nedan och ta del av aktuell information.