Loading

Var med och öka kunskapen om teknik hos ungdomar!

By Johanna Skans In Nyheter oktober 12, 2017

Emma Hansson och Isac Fransson har startat UF-företaget TFT föreläsningar UF.

De går tredje året på teknikprogrammet på FiGy  och under sitt UF år vill de göra skillnad! Detta genom att informera ungdomar om tekniska utbildningar, teknik, el och industriteknik, så att de blir intresserade av tekniska arbeten och teknik i allmänhet. Detta ska de göra genom att åka runt till olika skolor och föreläsa till framförallt årskurs 9. Föreläsningarna kommer att spegla deras egna erfarenheter om teknikprogrammet, men även vad man kan göra i framtiden med en teknisk utbildning. Föreläsningarna kommer också att göras mer spännande genom att låta eleverna testa roliga tekniska prylar.

Emma och Isac vill göra detta eftersom de ser att det saknas arbetskraft på marknaden inom detta område samtidigt som det finns en brist på kunskap om teknik hos ungdomar. Vad är teknik? Vad gör en ingenjör?

För att kunna genomföra detta arbete så behöver de eran hjälp med finansieringen.

Det ni kommer att vinna på detta är att ert företag kommer att nämnas vid föreläsningar samt att er logga kommer att finnas på deras marknadsföringsmaterial som t.ex. tröjor. Och framförallt så kommer det finnas fler med teknisk utbildning, både tjejer och killar, som sedan kan anställas av er!

Låter detta intressant anmäl ert intresse på följande länk så återkommer Emma och Isac med mer information om ett eventuellt samarbete: Intresseanmälan samarbete med UF-TFT föreläsningar

Alternativt så skicka ett mail till: tft.forelasning@gmail.com