Loading

Världens designjournalister i Småland

By Johanna Skans In Nyheter november 20, 2017

Under några dagar nu i november arrangeras den designresa som tar 12 journalister från hela världen till Småland. Idag, den 20 november, är journalisterna på besök i Värnamo.
Med syfte att uppvisa småländsk design, bjuder Smålands Turism, Visit Sweden med flera in till en helg där det bästa av Småland uppvisas. 

Länderna som representeras av designjournalister är USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resan inleddes i Stockholm och journalisterna tog sig sedan med tåg ner till Småland.Resan är en del av ett nationellt designprogram, Swedish Design Moves. Visit Sweden driver programmet mellan 2016 och 2019 på uppdrag av regeringen tillsammans med Svensk Form, Association of Swedish Fashion Brands, Sveriges Arkitekter samt Trä- och Möbelföretagen. Förutom design jobbar man i programmet även med arkitektur och mode.

Exportera Småland

Syftet med resan är att uppvisa ett designrikt Sverige, som i längden kan syfta till ökad besöksnäring och intresse för Sverige, inte minst som designdestination. Lena Larsson, vd på Smålands Turism, berättar:
– Vi är glada över det positiva samarbetet med länets främsta möbeldesignföretag, som är inbjudna av oss att träffa journalisterna. Ett samarbete som vi hoppas kunna förstärka framöver för att främja möbeldesignen i vår region, och för att attrahera fler internationella besökare.
Resan går till Småland bland annat på grund av den rika möbeltillverkning som funnits i där genom tiderna, samt glasproduktionen, som satt Småland på Sverigekartan sedan länge. Här i Värnamo kommer journalisterna bl.a. att besöka Källemo, Bruno Mathsson Center, Vandalorum och Rutan i Värnamo centrum.

Camilla Peterson Skude, marknads- och PR-coordinator på Smålands Turism, berättar:
– Vi kommer också att besöka Husqvarna och många fler. Förutom designen är den lokala måltidsupplevelsen en viktig ingrediens i upplevelsen av vår region. Det är en ära att få visa upp delar av svensk design hos oss!

Kontakt:

Camilla Peterson Skude, Smålands Turism

Marknads- och PR-coordinator
Tel 036 35 12 72, 0733 94 61 00
camilla@smalandsturism.se

Bitte Olsson
Visit Sweden
bitte.olsson@visitsweden.com

Lena Larsson, Smålands Turism vd
Tel 036-35 12 75, 0708-19 95 75
Lena.larsson@smalandsturism.se

Småland:

http://www.visitsmaland.se/en 

http://instagram.com/smalandsturism

https://www.facebook.com/visitsmaland