Loading

WERNAMATEN

Visar vägen till den lokalproducerade maten

Projekt | Wernamaten

Wernamaten (värna om maten) vill främja hälsan med bra mat, göra det enklare att köpa och sälja den lokalproducerade maten, samt den ekologiskt närodlade maten. Projektägare är Värnamo Näringsliv och projektets beställare och huvudman är Värnamo kommun och Folkhälsorådet.

–Projektet har nu pågått i två år och vi ser att intresset för lokalproducerad mat ökar både från konsumenter och producenter, säger Adam Svensson på Värnamo Näringsliv.

Sedan årsskiftet 2015 har projektet kompletterats med föreningen ”Wernamaten i Värnamo”. Man är idag ca 30 stycken lokala producenter som erbjuder ett blandat utbud av produkter. Tanken är att föreningen kommer att driva Wernamaten vidare efter 2016 då projekttiden löper ut. Som konsument hittar man oss främst på vår hemsida www.wernamaten.se där man kan se vad man kan köpa av vem, vart och när. Producenterna medverkar även vid minst fem aktiviteter per år, t.ex. vid skördefester och på julmarknader.

Arbetet fortsätter med att få de lokalproducerade produkterna till försäljning även i dagligvaruhandeln. Målsättningen är att man enkelt ska kunna köpa den lokalproducerade maten i sin butik, direkt från producent, eller i gårdsbutik.

Fortsätter utvecklingen och efterfrågan så har man visionen att även restauranger, skolmaten och äldreomsorgen serverar lokalproducerad mat från Wernamaten inom en två-års period.

Ytterligare information

Adam Svensson

Projektledare
Mobil: 076-322 65 91
adam@varnamo-naringsliv.se

Göran Nilsson

Projektkoordinator
Mobil: 070-864 96 94
goran@wernamaten.se