Sök
sigarv
Sigarv

En kärna i svensk tillverkningsindustri

Under en solig förmiddag i augusti hade Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från kommunstyrelsen förmånen att besöka Sigarv AB i Forsheda. Sigarv, som startades 1946 av nutida ägaren, Per Malms svåger, har sedan dess utvecklats från att ha skott hästar till att bli en vital del av den lokala tillverkningsindustrin i Forsheda.

Företaget, som idag leds av ägaren Per Malm har tre anställda och är specialiserat på skärande bearbetning. Under besöket framkom det att Sigarv är stolta över sin flexibilitet och förmåga att anpassa produktionen efter kunders specifika behov, oftast i mindre upplagor.

Per och Claes delade med sig av sin passion för tillverkningsindustrin, som de ser som en grundpelare i svensk industri. De underströk vikten av deras roll i att leverera skräddarsydda lösningar snabbt och effektivt, vilket möjliggörs genom korta ledtider och en maskinpark utrustad med den senaste teknologin.

Ett besök i verkstaden gav en inblick i hur företaget arbetar med att tillverka och leverera verktyg och komponenter som inte bara möter utan överträffar kundförväntningarna. Detta tack vare en kombination av traditionellt hantverkskunnande och modern teknik.

En av de största utmaningarna som företaget står inför är att attrahera rätt kompetens för att fortsätta växa och utvecklas i takt med marknadens krav. Per betonade vikten av att hitta och utbilda rätt personer som kan bidra till och driva företagets långa tradition av kvalitet och innovation framåt.

Sigarvs styrkor ligger i deras förmåga att snabbt ställa om produktionen för att möta kundens behov, vilket har gjort dem till en betrodd partner för många lokala företag genom åren.

Tack Sigarv för att vi fick komma och besöka er!

Vill du att vi
besöker ditt företag?