Sök
gjuteriteknik
Gjuteriteknik

Familjeföretag med fokus på hållbarhet och innovation

När Värnamo Näringsliv nyligen besökte Gjuteriteknik AB, blev vi väl mottagna av Jonas och Peter Abrahamsson. Företaget, som grundades 1978, har utvecklats från ett litet företag till ett framstående, familjeägt företag med starka rötter i samhället.

Under åren har Gjuteriteknik AB specialiserat sig på gjutning och har övergått från att arbeta med aluminium till att fokusera uteslutande på pressgjutning i zink. Zinken, känd för sina många kvaliteter, används i stor utsträckning av företaget, och intressant nog sker 95% av den nordiska pressgjutningen av zink just i Värnamo kommun.

Idag har Gjuteriteknik AB omkring 80 anställda och företaget lägger stor vikt vid hållbarhetsfrågor. Detta inkluderar allt från det dagliga arbetet till långsiktiga strategier för att minska miljöpåverkan och stärka samhällsengagemanget. Företaget har bland annat initierat en årlig "hållbarhetsdialog" med sina anställda och använder sig av 100% grön zink. Som Jonas beskrev det ”sitter energibesparing i företagets DNA”, vilket blir synligt i företagets investeringar. Till exempel är en solcellspark, vattenkraft och vindkraftverk en del av företagets energilösning.

Under besöket betonade Jonas och Peter vikten av att upprätthålla en "ge och ta" relation inom företaget, vilket har blivit en grundsten i deras företagskultur. Denna filosofi genomsyrar inte bara deras interna relationer utan också samspelet med kunder och det lokala samhället. De ser det som en central del av sitt ansvar att upprätthålla starka och hälsosamma relationer på alla nivåer.

Vi på Värnamo Näringsliv tackar Jonas och Peter för att vi fick besöka företaget och ser fram emot att följa deras resa!

Vill du att vi
besöker ditt företag?