Sök
schenker
Schenker

Ett framåtlutat och växande transportföretag

När Värnamo Näringsliv, tillsammans med kommunstyrelsen i Värnamo kommun, besökte DB Schenker i Värnamo hade vi nöjet att träffa Jan Björkman, distriktschef i Värnamo, Eddie Nilsson, Trafikchef, Björn Engström, terminalchef, Maria Johansson, Business Service chef, Bitte Lundqvist, Kvalitetsansvarig och Glenn Karlsson, ansvarig för hämtning och distribution.

I distrikt Värnamo arbetar 117 anställda som på en total yta på 11 000 kvm hanterar ca 3 miljoner sändningar per år. De är bemannade 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan förutom nattetid mellan lördag och söndag. Detta gör att många av Schenkers ansvarsområden i andra distrikt samordnas i Värnamo. Värnamo är även hem för dotterbolaget Schenker Åkeri AB.

En av Schenkers styrkor är snabba leveranser. Med 1-2 dagars leveranstid till 80% av Sverige och de 10 främsta exportländerna i Europa. Kvaliteten på deras tjänster har imponerande förbättrats från 93% 2021 till 96,34% år 2023, samtidigt som de ligger över budget på leverans, ökar intäkterna och har hög nöjd kund-index.

Pandemi och inflation till trots hanterar de fortfarande ett högt antal sändningar, men vikten på paketen har minskat över tid. Schenker gör sitt absolut bästa för att anpassa sig till förändringarna i typer och storlek på sändningarna. Fokus ligger på att behålla sina kunder och öka deras förtroende.

Företaget har investerat kontinuerligt i sin anläggning i Värnamo, med projekt som inkluderar solceller, nya inpassager för lastbilar, eldrivna truckar och modernisering av sin kundmottagning. De är också stolta över sitt skadeansvariga team, som arbetar förebyggande för att hjälpa kunder att paketera sina varor på ett säkrare sätt. DB Schenker i Värnamo är en framåtlutad organisation som fortsätter växa och utvecklas. Vi är väldigt glada att vi fick komma och besöka er och lära oss mer om ert företag!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?