Sök
EllaGustafsson_VKIAB

Ella Gustavsson

Möt Ella Gustafsson. Ella är uppvuxen i Värnamo, mamma till 2 små barn, sambo och marknadskoordinator på Gummifabriken. Och det var just Gummifabriken som lockade Ella tillbaka till Värnamo efter ett par år på vift.

"Gummifabriken sammanfattar nog mig som person väldigt bra. Jag är en social person som trivs som bäst när det händer mycket - samtidigt som jag brinner för film, musik, och teater. Gummifabriken har ju allt detta (och lite till) under ett och samma tak.”

När Ella var 20 år lämnade hon Värnamo för att studera grafisk design och kommunikation i Norrköping på Linköpings universitet. Efter att hon avslutat sina studie började hon jobba på Östgötateatern och Arbetets museum i Norrköping. Därefter styrde hon vidare till Stockholm för att börja jobba på byrå. Det var också i Stockholm som Ella träffade sin sambo. En lika kreativ själ som hon själv och med ett brinnande intresse för kultur. De flyttade tillsammans till Jönköping, men fann sig själva med att ständigt åka till Värnamo för att besöka konst- och designinstitutionen, Vandalorum. När renoveringen av Gummifabriken slutfördes blev det, tillsammans med närheten till familj, vänner och Vandalorum, anledningen till att Ella och hennes sambo valde att flytta tillbaka till Värnamo.

”Det är så fantastiskt vad en sådan liten ort som Värnamo har åstadkommit inom exempelvis kultur och design. Människorna här hjälps åt när någon har en idé och vill göra något större. Hade jag känt att det var en sömnig stad hade jag inte flyttat tillbaka. Jag måste känna att jag bor någonstans där jag kan vara med och påverka och bygga något för framtiden. En tro om att det hela tiden kan bli bättre.”