Sök
JuliaAspler_Högupplösta-12

Julia Aspler

Det här är Julia Aspler, född och uppvuxen i Värnamo. Efter avslutade gymnasiestudier valde Julia att flytta till Jönköping för att plugga vidare till civilekonom i Jönköping.

Vid 19 års ålder valde Julia att tillsammans med sin sambo flytta till Jönköping för att påbörja sin fyraåriga utbildning till civilekonom. Bakom sig lämnade hon Värnamo där hon hade engagerat sig länge i olika idrotter så som fotboll i IFK Värnamo och handboll, och hade vänner och familj. Efter två års studier valde Julia att flytta till Chicago, USA för att fortsätta sina studier innan hon tog sin examen 2020. När studierna sedan var avslutade för både Julia och hennes sambo var det faktorer så som den stora möjligheten till arbete, men även närheten till vänner och familj som sedan avgjorde att de till slut flyttade tillbaka till sin hemstad Värnamo.

Det här är Julia Aspler, född och uppvuxen i Värnamo. Julia är 26 år gammal och arbetar idag som revisor på Revisorsgruppen i Värnamo, något som alltid varit lite av en självklarhet för Julia.

Vid 19 års ålder och direkt efter avslutade gymnasiestudier flyttade Julia till Jönköping för att påbörja en fyraårig utbildning för att bli civilekonom. Bakom sig lämnade hon Värnamo där hon länge engagerat sig i idrott och fortfarande hade många av sina vänner och familj. Efter två års studier valde Julia att flytta till Chicago, USA för att fortsätta sina studier innan hon tog sin examen 2020. Redan då fanns tankarna på att flytta tillbaka till hemorten Värnamo och närmare vänner och familj, men på grund av den då rådande pandemin valde Julia och hennes sambo att stanna kvar i Jönköping ytterligare ett år. Julia fick jobb som redovisningskonsult och hennes sambo fortsatte studera. När sambon sedan fick ett jobb i Värnamotrakten såg de inga fler anledningar att skjuta upp den flytt tillbaka till Värnamo som de både visste skulle ske förr eller senare.

”Det bästa med Värnamo är att det är ”lagom” stort, det mesta finns här. Jag är även väldigt imponerad av företagandet i bygden, vilket entreprenörskap! Sedan kan man ju inte sticka under stolen med att vi har ett lag i Allsvenskan och det har inte Jönköping…”