Search
malin

Malin Björhag

Malin Björhag är 31 år och bor tillsammans med sin ungdomskärlek och 3-åriga dotter i Värnamo. Tillsammans väntar de nu sitt andra barn och de är väldigt glada för att de får uppfostra sina barn i just Värnamo.

”Det bästa med Värnamo är närheten till allt! Jag och min man känner att vi bor lite utanför stan med närhet till natur, samtidigt som vi har gångavstånd till shopping, restauranger och kultur. Ska vi ner till stan tycker vi nästan de är smidigare att promenera eller ta cykeln i stället för bilen.”

Malin jobbar idag på Hestra Gloves som E-commerce manager och har ett brinnande intresse för e-handel.

”Det är så roligt att få jobba med konsument och konsumentprodukter i kombination med allt det tekniska och kluriga bakom kulisserna. Jag gillar problemlösning och att vara med där det händer. Jag jobbar tätt med lager, kundservice och marknad, samtidigt som jag till och från jobbar mycket ensam. När jag ska göra budget sätter jag mig helst helt ensam och försöker skärma av från allt annat som händer.”

Innan Malin landade tryggt hos Hestra Gloves for hon runt en hel del. 2013 flyttade hon från Värnamo till Uddevalla för att läsa en tvåring utbildning till e-handelsutvecklare. Redan då pendlade hon ofta tillbaka till sin hemort för att spendera tid med sin pojkvän och sin familj. När hon 2015 tog examen flyttade hon till Jönköping för att bli sambo med sin pojkvän som studerade i Jönköping. Hon fick då jobb som e-handelskoordinator på Lager157 och pendlade mellan Jönköping och huvudkontoret i Gällstad. Tillsammans bodde de i Jönköping 6 år innan tankarna på att flytta tillbaka till Värnamo på riktigt börja smyga sig på.

”Det var egentligen när vår dotter skulle börja förskolan som vi på allvar började fundera på att flytta tillbaka hem Värnamo. Närheten till bra förskola och till familjen. Samtidigt skulle en flytt till Värnamo innebära kortare pendlingsavstånd till jobbet för min man som jobbade i Värnamotrakten.”

När beslutet om ett flytt tillbaka till hemorten var taget och Malins föräldraledighet började gå mot sitt slut började hon leta jobb i Värnamo med omnejd. Det var då hon fick jobb i Hestra på Hestra Gloves där hon arbetar än idag. Tjänsten som E-commerce Manager ger henne friheten att jobba hemifrån vissa dagar och på så vis kan hon äntligen minska ner på pendlingen något och får mer tid över för familj och vänner.