Sök
IMG_9349

Matilda Andersson

Matilda hittade hem efter flera år på resande fot

Möt Matilda Andersson, en driven kvinna med en fascinerande livsresa. Uppvuxen i Värnamo valde hon efter gymnasiet att följa sin dröm om att utforska världen och jobba med yoga och hälsa på resande fot. Första stopp på resan för Matilda blev London. Därefter hon reste vidare till Sydamerika och Australien.

”Jag längtade bort väldigt mycket och jag ville resa och se världen. Jag hade faktiskt inga planer på att återvända till Värnamo igen.”

Efter en tid beslutade sig Matilda för att studera och flyttade därför hem till Sverige och Halmstad för att läsa ett kandidatprogram som hette Biomedicin med inriktning träningsfysiologi. Hon läste även till massör. Driven av passionen för hälsa och yoga, blev hon yogalärare och reste till Indien och vidare till Sri Lanka där hon blev kvar i fem år.

”Mina stora intressen har alltid varit att utforska världen, hälsa och yoga på olika sätt. Allt jag ville var att resa runt och jobba med det jag älskar och det gjorde jag. Jag har jobbat inom allt gym, massör, yoga och rådgivning inom kvinnohälsa online.”

Under tiden på Sri Lanka bröt hon relationen med sin dåvarande partner och återvände till Sverige. Hon flyttade till Malmö i hopp om att det fanns fler möjligheter för henne där. 3 månader senare träffade hon sin nuvarande sambo, Anton och flyttade då tillbaka till Värnamo.

Matilda gick från att leva ett väldigt fritt liv och hålla på med yoga på Sri Lanka, till att leva ett väldigt annorlunda liv i Sverige. Idag har hon och sambon en liten flicka på sex månader tillsammans. De bor tillsammans på en liten gård i Rydaholm och de har nya gemensamma drömmar. Bland annat vill de kunna bli helt självförsörjande och någon gång öppna ett miniretreat på gården.

”Vi vill känna att allt vi gör är en viktig del av livet. Vi vill inte fastna i det klassiska ekorrhjulet där vi jobbar för att leva, vi vill leva för att jobba med det vi älskar.”

Just nu är Matilda föräldraledig och läser samtidigt till akupunktör, kinesisk medicin och näringsterapeut. Hon har som mål att kunna jobba med människor och kunna behandla dem genom kostråd, livstilsförändringar, kinesisk medicin och akupunktur. I framtiden när dottern är lite större vill hon starta en egen verksamhet inne i stan i Värnamo.

”Jag uppskattar Sverige och Värnamo på ett helt annat sätt nu. Jag uppskattar närheten till naturen och de olika årstiderna i Sverige efter så många år i ett tropiskt klimat. Och självklart närheten till familj och många goda vänner som också valt att flytta tillbaka till Värnamo.”