Sök
IMG_5431

Robert Sneath

Möt Robert Sneath, en 36-årig Värnamobo som haft ett äventyrligt liv. Robert växte upp i Värnamo, men efter gymnasiet bestämde han sig för att utforska världen. Efter att ha hört om möjligheten att tjäna pengar i Norge, reste han dit med planen att jobba ett år och sedan fortsätta resa. Men ödet hade andra planer, och han stannade i Norge i hela 13 år.

Under sin tid i Norge hade Robert olika sysselsättningar, bland annat dagis, lager och restauranger. Han drev även sitt eget företag och frilansade som bartender och servitör. Trots att han inte hade någon formell utbildning inom restaurangbranschen skaffade han erfarenhet och fick mer originella jobb. Vid flera tillfällen jobbade han på en av de äldsta herrklubbarna i världen - en gammaldags charm som tilltalade honom.

”Det var väldigt kul att jobba på sådana ställen för de körde fine dining på en väldigt hög nivå. Allt skulle se väldigt propert och fint ut på ett gammaldags vis. Vi som serverade fick ha kavaj och vita handskar.”

Men när Covid-19 slog till och Robert kände att han ville ha en mer stabil karriär bestämde han sig för att återvända till Värnamo. Driven av en önskan att utbilda sig till rörmokare och påverkad av den osäkra arbetsmarknaden som kom med coronapandemin, tog han beslutet att starta om i hemstaden. Han började som vikarie på en skola när han först kom tillbaka, men hans passion för restaurangbranschen lockade honom till Madame, där han nu jobbar. Han har även nyligen ansökt om att studera till rörmokare i Jönköping och planerar att pendla mellan städerna.

För Robert är det bästa med Värnamo förändringen som han möttes av när han kom tillbaka. Staden har växt och utvecklats, och det händer mycket mer här nu än när han lämnade. Det är en plats som han ser fram emot att vara en del av och bidra till dess fortsatta utveckling.

”Eftersom avståndet mellan Jönköping och Värnamo är relativt kort och kollektivtrafiken är så pass bra så planerar jag inte att lämna Värnamo igen den närmaste tiden.”