Search
DSCF1117
Möbelriksdagen

Värnamo värd för Möbelriksdagen andra gången

Möbelriksdagen återvänder till Värnamo med temat innovation och tradition inom svensk möbelindustri

Möbelriksdagen, det prestigefyllda svenska möbelindustrimötet, återvänder till Värnamo för andra gången sedan dess start 2007, och firar i år sitt sextonde år. Evenemanget samlar branschledare och designentusiaster under två inspirerande dagar för att fira och utforska temat "Innovation och Tradition".

Initierat i Lammhult, och nu cirkulerande mellan fem stolta möbelkommuner - Tibro, Tranås, Värnamo, Vaggeryd, och Växjö - strävar Möbelriksdagen efter att stärka synligheten och innovationen inom svensk möbelindustri. Värnamo, som agerar värdstad för andra gången.

Dagens program, ledd av den välkända moderatorn Li Pamp, omfattar fem innehållsrika block med diskussioner kring bland annat digitala produktpass och vikten av svensk design. Arrangemanget stoltserar med betydande deltagande från lokala företag inklusive Kateha, Källemo, Bruno Mathsson International AB, By Shape Design, och Blond Belysning.

Anna Rosenqvist, klusterledare, tillsammans med Tomas Wilson, ordförande för möbelklustret, och Erik Lundh, projektledare, betonar vikten av nätverkande under Möbelriksdagen. Evenemanget erbjuder unika möjligheter att skapa nya kontakter inom branschen och med andra intressenter, vilket är avgörande för att driva den svenska möbelindustrin framåt.

Anki Hansson, näringslivschef i Värnamo, uttrycker entusiasm över möjligheterna som Möbelriksdagen för med sig. "Vår förhoppning är att lyfta det lokala näringslivet och inspirera till en fortsatt passion för möbelbranschen, särskilt i arbetet med hållbarhet," säger Anki.

Med förväntningar om att välkomna mellan 150-200 besökare är det tydligt att Möbelriksdagen har cementerat sin position som en central händelse för alla som är engagerade i eller intresserade av Sveriges möbelindustri.