Search
DSCF0163

Anna Björkander

Från Soffan till Eget Företag

Anna Björkander, som tidigare arbetade inom vården var redo för nästa kapitel i livet. Det var när hon låg hemma på soffan som idén om att bli medicinsk fotvårdsterapeut tog form.

 

Anna började utforska möjligheterna för att omskola sig och upptäckte en utbildning i Göteborg. Hon investerade sex månader av sitt liv, bodde i staden under veckorna och återvände hem till familjen över helgerna. Denna period av hårt arbete och engagemang ledde inte bara till en ny karriär utan också till starten av hennes eget företag.

 

Redan under utbildningstiden lyckades Anna både starta ett aktiebolag och förbereda allt för sin framtida verksamhet. Hon köpte inredning, hittade en lokal och var redo att ta emot kunder bara två dagar efter att hon avslutat sin utbildning.

 

Idag är Annas företag mer än bara en framgångssaga; det är ett exempel på hårt arbete och entreprenörskap. Med en fullbokad kalender från måndag till fredag reflekterar hon över sin resa och betonar vikten av att ha familjens stöd, särskilt när man tar ett så stort steg som att bo borta från hemmet under en längre tid.

 

Anna lyfter också fram vikten av att söka hjälp och rådgivning när man startar företag. Hennes samtal med Science Park och Värnamo Näringsliv gav henne den vägledning hon behövde för att specificera sina mål och visioner för företaget. Det var denna planering och förberedelse som lade grunden för hennes nuvarande framgång.