Search
DSCF3373

Emy Karlsson

En bakdröm som blev verklighet

I hjärtat av Värnamo har Emy förverkligat sin dröm om att baka från grunden. Med en passion för bakning och en professionell utbildning i ryggen började Emy sin resa med att baka lite grann på fritiden. Snart insåg hon att efterfrågan på hennes bakverk var större än hon kunnat föreställa sig. "Det blev en punkt där jag var tvungen att välja – ska jag satsa fullt ut eller avsluta?" berättar Emy.

 

Valet blev tydligt när hon hittade den perfekta lokalen för sin verksamhet. Men innan hon tog steget, gjorde Emy en noggrann undersökning av marknaden i Värnamo. "Jag ville se om det fanns ett intresse för mina bakverk," säger hon. När hon insåg att intresset fanns, kände hon sig säker på att hennes affärsidé skulle lyckas.

Emys beslut att satsa på sin bakverksamhet var också påverkat av att hon jobbade 75% med annat. "Det blev nödvändigt att välja för att jag skulle orka," förklarar hon. Detta val ledde till att hon kunde fokusera helt på sin passion för bakning.

 

Idag står Emy stark i sin övertygelse om att man måste våga satsa. "Våga ta betalt för det du gör och stå upp för ditt hantverk," säger hon. Hon betonar vikten av fina råvaror och att ägna tid åt sitt hantverk. "Om man drömmer om något, våga testa. Har man aldrig testat så vet man inte om det funkar."

 

Och hur går businessen idag? "Jättebra," säger Emy med ett leende. Hennes bakverksamhet är inte bara ett bevis på hennes skicklighet som bagare, utan också på hennes mod att följa sin dröm. Emy är ett inspirerande exempel på att med rätt inställning och hårt arbete kan drömmar bli verklighet.