Search
DSCF0204

Nell Barvefjord

En slump som blev en livsuppgift

Att hamna rätt i arbetslivet kan ibland ske på de mest oväntade sätt. För Nell Barvefjord, entreprenören bakom Finnvedens Begravningsbyrå och Finnvedens Djurlund, började resan av en slump. "Jag sökte jobb på Fonus och fick jobbet, men jag var inte alls säker på om det var det jag ville göra," berättar hon. Efter ett och ett halvt år i branschen insåg hon dock att detta var precis vad hon ville ägna sig åt resten av livet.

"Det handlar om att hjälpa människor och göra det bästa av en svår situation. Man är väldigt behövd," säger Nell. Många tror att planera en begravning är en stel och tung process, men hon försöker göra det lättare för de sörjande. "Det är ju tungt, men jag gör det inte värre än vad det är utan försöker hålla mig på en lättsam nivå om det går."

Hennes råd till andra som funderar på att starta eget är tydligt: "Man ska inte vara rädd att starta eget. Man måste ha något man brinner för, något man är bra på eller kommer bli bra på, något man tycker är kul."

Det är nu fem år sedan Nell startade sitt egna företag, och hon har byggt upp allt från grunden. "Fem år går fort. Att jag byggt upp det här från grunden, varenda grej, logga, allt, har jag gjort. Det är 99% kundnöjdhet fram tills nu. Jag är sjukt stolt. Jag ska tänka på det lite oftare," säger hon med ett leende.

Finnvedens Begravningsbyrå och Finnvedens Djurlund erbjuder begravningstjänster för både människor och djur, och företaget har blivit en viktig del av samhället. "Det är en stor ära att få hjälpa människor i deras svåraste stunder, och jag ser fram emot att fortsätta göra det i många år framöver," avslutar Nell.