Sök
3m

Amerikanskt företag med en betydande del av produktionen i Värnamo

Vi hade förmånen att besöka 3M i Värnamo och möta Tomas Mattson, fabrikschef för både Värnamo och Gagnef-anläggningarna. 3M är ett amerikanskt företag med en betydande del av sin produktion förlagd i Värnamo. Lokalt är företaget känt som Peltor 3M och är en framstående tillverkare av hörselskydd inom tre olika områden: industri, jakt och skytte samt militär och lagföring. Utöver det är de också specialiserade på utveckling och tillverkning av svetshjälmar, andningsskydd och slipprodukter.

Tomas betonade att en av nyckelfaktorerna bakom 3M:s framgång är det dedikerade och kunniga teamet som arbetar på företaget. De lägger stor vikt vid arbetsmiljön och strävar efter att skapa en gemenskap präglad av entusiasm och glädje. Under vår rundvandring i fabriken fick vi möjlighet att se produktionen i full gång samt de nyrenoverade lokalerna med sina nya brandsäkerhetsåtgärder.

Under besöket diskuterades också viktiga frågor som kompetensförsörjning och företagets fortsatta engagemang i kommunen. 3M uttryckte sin vilja att fortsätta bedriva sin verksamhet i Värnamo och samarbeta med lokala aktörer för att stärka den lokala ekonomin och arbetsmarknaden. Vi tackar Tomas Mattson och hela 3M-teamet för det intressanta och lärorika besöket.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?