Search
thule

Företag med stor fokus på utveckling och innovation

Värnamo Näringsliv har haft privilegiet att besöka Thule Group, ett ledande företag inom tillverkning av produkter för aktiva människor på rörlig och på resande fot. Vår värd och platschef för besöket var Kristian Fältengård, som vänligt guidade oss genom företagets historia, verksamhet och produktion.

Thule grundades redan 1942 i Hillerstorp och hade då sin första verksamhet med tillverkning av bältesspännen i plåt. Imponerande nog är företaget fortfarande beläget på samma plats sedan 60-talet, fast med betydligt utökade produktionsytor. För närvarande sysselsätter företaget omkring 500 anställda vid anläggningen i Hillerstorp.

Ett av företagets tydliga fokus är den stora satsningen på produktutveckling och innovation. Företaget har omkring 250 ingenjörer som sysselsatta med att ta fram koncept, idéer och design av produkter. Från detta skapas prototyper och konstruktioner, vilka sedan genomgår hårdföra tester på plats i Hillerstorp. Det är en imponerande process där allt sker internt och som sammantaget bidrar till att säkerställa hög kvalitet och precision i varje produkt som bär företagets namn.

Medan Thule tidigare var starkt förknippat med tillverkning av takboxar och takräcken, har de idag expanderat sin produktportfölj för att omfatta en betydligt större mängd produkter och kategorier. Företaget strävar efter att tillverka allt som behövs för att underlätta för den aktiva människan[AS1] . Det är tydligt att Thule har anammat en bredare syn på deras produkter och försöker möta behoven hos en alltmer mångsidig kundbas.

Thule tillverkar även samtliga verktyg och reservdelar internt. Företaget har egna ritningar och kan producera de flesta verktyg själva. Nyligen har de också börjat tillverka andra typer av verktyg, vilket har förstärkt deras produktionskapacitet och flexibilitet. Att ha denna förmåga ger Thule en betydande konkurrensfördel, då de kan anpassa sig snabbt och effektivt till förändrade behov och efterfrågan från kunder och konsumenter.

Vårt besök hos Thule var både informativt och inspirerande. Det är ingen tvekan om att Thule fortsätter att vara en framstående aktör inom branschen och en stolt representant för Värnamos Näringsliv.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?