Sök
finnvedsbostäder
Martin Svensson

Den största aktören på bostadsmarknaden i Värnamo

Vi hade nyligen nöjet att besöka Finnvedsbostäder där vi fick träffa Martin Svensson, vd sedan 5 månader tillbaka. Under besöket fick vi en inblick i företagets verksamhet och dess betydande roll på bostadsmarknaden i Värnamo kommun. Med över 2800 lägenheter är Finnvedsbostäder den största aktören på bostadsmarknaden i Värnamo. De har också en imponerande intern arbetsstyrka på 51 anställda, inklusive egna yrkesgrupper som målare och projektledare.

 

Finnvedsbostäder är i år stolta över att fira sitt 75-årsjubileum. För att fira denna milstolpe kommer företaget organisera en rad aktiviteter tillsammans med sina hyresgäster. Det är tydligt att Finnvedsbostäder lägger stor vikt vid att skapa en stark gemenskap med sina hyresgäster och erbjuda en trygg och trivsam boendemiljö.

 

Det som imponerade oss mest under besöket var den låga andelen tomma lägenheter i deras bestånd. Trots en viss ökad omflyttning från dyrare lägenheter, fylls dessa snabbt upp igen tack vare den stora efterfrågan och den välorganiserade bostadskön.

 

Finnvedsbostäder har ett välorganiserat kösystem för sina lägenheter, där de som har högst köpoäng får förstahandsvalet när en lägenhet blir tillgänglig. Dessutom prioriterar de bostadssökande som börjar arbeta i Värnamo och har längre pendlingsavstånd än 10 mil enkel resa, s.k. näringslivsprioritet, vilket är ett sätt att underlätta för människor att hitta en bostad för att kunna jobba i kommunen.

 

Fokus på hållbarhet är tydligt hos Finnvedsbostäder, som arbetar med drift, energiförbrukning och bosociala frågor. De har implementerat solceller och andra initiativ för att minska sin miljöpåverkan.

 

Vi tackar Martin Svensson och Finnvedsbostäder för att de gav oss möjlighet att besöka dem och lära oss mer om deras verksamhet.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?