Sök
ages

Värnamoföretag med fokus på effektivitet

Välkommen till Ages Värnamo! Vi hade nyligen nöjet att träffa Anders Linder, vd för företaget, och Herman Lindblom, produktionschef. Ages Värnamo AB är en del av Ages Industri som är specialiserade inom fordonsindustrin. Något som utgör cirka 60% av deras verksamhet.

Ages Industri består av åtta olika enheter och har totalt cirka 580 anställda. Ages har produktionsanläggningar både i Sverige och delvis i Kina. På Värnamo-anläggningen är de stolta över sina cirka 80 anställda.

Ages Värnamo AB fokuserar huvudsakligen på svarvning och multiplex-tillverkning. De tillverkar komponenter genom bearbetning av olika material, inklusive stål, mässing, järn, höghållfast stål och rostfritt stål.

Utöver tillverkning utför de även montering av produkter. För att effektivisera interna logistikprocesser och öka produktiviteten har de planer på att införa självkörande truckar, vilket kommer att möjliggöra nattkörning.

På Ages strävar de efter att jobba smartare och lägger stor vikt vid kvalitet samt att säkerställa en smidig produktionsprocess. Vid besöket berättade de att de arbetar i tre skift på alla maskiner för att optimera produktionskapaciteten.

För att mäta och övervaka verksamheten använder de sig av skiftmätningar, men de berättade även att de aktivt arbetar med att implementera möjligheten att mäta i realtid för att få en mer aktuell och detaljerad bild av produktionen.

Det är viktigt för dem att betona att allt råmaterial de använder kommer från Europa. De strävar efter att vara ansvarsfulla och hållbara i sin verksamhet genom att säkerställa att deras leverantörer följer höga kvalitets- och hållbarhetsstandarder.

Tack för att vi fick besöka er på Ages och diskutera er verksamhet!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?