Search
doxa
John, vd och Arbin, produktionschef Doxa Plast

Innovativa plastlösningar och hållbar produktion

Under vårt senaste företagsbesök hos Doxa Plast AB fick vi en fascinerande inblick i deras verksamhet. Sedan starten 1993 har Doxa Plast varit en framstående aktör inom plastproduktion och lastsäkring. Ett betydande steg togs 2021 när de flyttade in i sin nya fabrik på Bredasten, vilket har bidragit till att stärka deras produktionskapacitet och effektivitet.

Företaget har idag 32 anställda och med John Claesson som vd, arbetar de med produktion av plastfilm i olika varianter. Doxa strävar efter att minska förbrukningen per emballerad pall och söker hela tiden sätt att emballera med så lite material som möjligt. Deras återvinningsarbete är en kombination av användningen av återvunnet material och deras tidigare arbete med tjockleksreduktion. En av deras största utmaningar är att inkludera återvunnet material i sträckfilmsblandningen, särskilt med tanke på den tunna filmen som används.

Effektivitet är en viktig drivkraft för Doxa Plast, och de strävar ständigt efter att vara så effektiva som möjligt i sin produktion. Det är också värt att nämna att Doxa Plast är en betydande exportör, med hela 61% av sin produktion som går till exportmarknader.

Besöket på Doxa Plast AB var både informativt och inspirerande. Det var tydligt att de är dedikerade till att leverera innovativa plastlösningar samtidigt som de prioriterar hållbarhet och effektivitet i sin produktion.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?