Sök
idata (1)
Företagsbesök IDATA AB

Det nationellt ledande företaget inom utskriftsdistribution

På Bredasten i Värnamo hade Värnamo Näringsliv, tillsammans med kommunstyrelsen, nöjet att besöka ett av de nationellt ledande företagen inom utskriftsdistribution, IDATA AB. Under företaget möttes vi av VD:n, Mårten Köllerström, produktion- och kundservicechefen, Peter Bengtsson, samt utvecklingschefen, Anders Landin, som gav oss en rundtur och berättade om verksamheten. I produktionen fick vi en demonstration av produktionsflödet och det imponerande arbetet som görs av personalen.

IDATA AB har ett stort fokus på kundnytta och erbjuder tjänster för hantering, arkivering och distribution av dokument i digital- och brevform där de främsta kunderna tillhör kommuner och offentlig sektor. Företaget grundades 1982 i Smålandsstenar av Åke Genhede och har sedan 2010 verksamheten i Värnamo. På företaget i Värnamo arbetar 28 anställda som tillsammans ansvarar för att producera 35 miljoner försändelser om året. Detta motsvarar ca 1,8 - 2 miljoner fakturor i månaden.

Med en svårighet i att hitta personal och attrahera kompetens fokuserar IDATA på att skapa ett mervärde för sina medarbetare där de arrangerar olika typer av aktiviteter, friskvård och förmåner för sina anställda. Detta för att behålla den starka kompetens de i dagsläget besitter och för att attrahera ny kometens till företaget.

Under besöket fördes ytterst givande diskussioner gällande hur vi tillsammans kan göra Värnamo till en attraktiv kommun för att attrahera kompetens och hur infrastrukturen har en påverkan på möjligheten att verka i kommunen som företagare. Tack för ett intressant och lärorikt företagsbesök hos er!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?