Sök
wemo
Håkan, vd, Wemo

Globalt bolag med produktion i Värnamo

Värnamo Näringsliv hade tidigare under sommaren nöjet att besöka WEMO Automation AB i Värnamo. Företaget som grundades 1987 har gått från att driva sin verksamhet i en källare på 12 kvm av tre bröder, till att vara en av de numera globalt ledande tillverkarna av Linar-Robot-Systems och automations-celler för plastindustrin. Företaget har sitt huvudkontor placerat på Bredasten i Värnamo med 56 anställda och tillverkar tillsammans lösningar till fem olika områden; bilindustrin, elektronik, ”consumer”, sjukvård och ”medical”. 

Under besöket träffade vi Håkan Larsson, COO, som i mars 2023 påbörjade sin resa med WEMO i Värnamo. Sedan dess har mycket förändringar i bolaget skett. Den 26 maj 2023 togs bolaget över av det japanska Yushin Precision Equipment, och bolaget har gjort ett stort arbete för att tillsammans utvecklas. I den rådande kompetensbristen så arbetar WEMO hårt med strategifrågor då de starkt tror på att vara en bra arbetsgivare och en bra arbetsplats för att locka den nödvändiga kompetensen till företaget. I diskussionen kring företagets styrkor presenterar Håkan Larsson WEMO’s fem fördelar på marknaden, dess produktprogram, dess användarvänlighet, deras kundanpassade lösningar, flexibilitet och kvalitativa service och stödåtgärder. 

Vi på Värnamo Näringsliv vill rikta ett stort tack till Håkan och WEMO för att vi fick besöka er verksamhet och höra om de spännande tiderna och frågorna företaget står inför! 

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?