Sök
babybjorn
BabyBjörn

Företaget som gör vardagen enklare för föräldrar världen över

Under ett inspirerande besök i Lanna, hade Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från Värnamo Kommun äran att träffa personalen på Baby Björn AB, inklusive Platschef och Global Supply Chain Manager, Daniel Svensson. Besöket gav en inblick i företagets rika historia och dess bidrag till det småländska entreprenörskapet och den berömda Gnosjöandan.

Grundat 1961 av Björn Jakobsson, berättar Baby Björn AB:s historia om en resa från en enkel idé till en global närvaro. Jakobsson, som ursprungligen bodde i Stockholm, hade visionen att skapa "Baby Bouncern", Babybjörns första produkt. En tillfällighet ledde honom till Konstsmide i Gnosjö för att bocka ramen till produkten. Denna händelse blev startskottet för en kedja av samarbeten med lokala företagare i Gnosjöregionen, vilket så småningom ledde till upprättandet av en syfabrik i Lanna.

Idag stoltserar Baby Björn AB med 190 anställda världen över, varav 72 är baserade i Lanna. Företagets vision är att göra vardagen enklare för föräldrar runt om i världen genom att erbjuda produkter som inte bara är praktiska utan också håller över generationer. Trots att huvudkontoret ligger i Sundbyberg, Stockholm, är Lanna fortfarande en central punkt för företaget, med fokus på produktutveckling, kvalitet, logistik och lagerhantering.

Baby Björn AB:s produktkategorier inkluderar babysitter, bärselar, sängar, pottor och köksredskap. Deras starka varumärke och högkvalitativa produkter är välkända och uppskattade av föräldrar över hela världen.

Besöket hos Baby Björn AB var inte bara en möjlighet att lära sig mer om företagets imponerande historia och framgångar utan också en chans att se hur djupt rotade värderingar om kvalitet, innovation och hållbarhet är i företagets DNA. Tack till Daniel Svensson och alla anställda på Baby Björn AB för ett trevligt besök och för att ni delade med er av er expertis.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?