Sök
pls
PLS

Växande företag med produktion in house

I krysset mellan Ljungby, Värnamo och Växjö, hade Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från Värnamo kommun nyligen nöjet att besöka PLS Truck Bodies AB. Under besöket välkomnades vi av Mattias Svensson, fabrikschef i Rydaholm, Roger Åström, VD, och Elinor Aspman, HR-chef. PLS Truck Bodies AB specialiserar sig på tillverkning av skåp- och påbyggnationer för lastfordon, där de erbjuder kundunika lösningar som kan anpassas för både små och stora serier. 

Företagets namn, PLS, som står för Plåt och Smide i Rydaholm, återspeglar dess rötter och expertis inom metallbearbetning sedan år 1975. 2014 blev PLS Truck Bodies AB en del av Inducore-koncernen, under grenen Truck Bodies. Med huvudkontoret strategiskt placerat i Rydaholm, sträcker sig företagets verksamhet över hela Norden. 

Det som var särskilt imponerande var företagets förmåga att utföra all produktion inhouse i Rydaholm. Med 128 anställda och en årlig produktion av 550 enheter, står PLS Truck Bodies AB som en stark aktör inom sin bransch. Vi fick under besöket en insyn i det flertal lokaler som utgör verksamheten i Rydaholm och följa processen från en enkel vagn till en fullutrustad färdig produkt. Tack till Mattias Svensson, Roger Åström, Elinor Aspman och alla anställda på PLS Truck Bodies AB för ett minnesvärt besök med givande diskussioner.

Värnamo Näringsliv ser fram emot att följa PLS Truck Bodies AB:s fortsatta framgångar och expansion i Rydaholm!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?