Sök
elka
Elka Produkter

Företag med lokal innovation i fokus

Nyligen gjorde Värnamo Näringsliv tillsammans med kommunledningen ett företagsbesök hos Elka Produkter i deras nya lokaler i Lanna. Besöket inleddes med en presentation av Daniel Krusenbrant, VD, och Josefine Malm Lund, som arbetar med ekonomi och produktionsplanering.

Elka, som började sin verksamhet med tråd och svetsning, är idag inriktade på att tillverka arbetsplatsutrustning. Företaget har flyttat från Hillerstorp till nyinköpta lokaler i Lanna, vilket markerar en ny fas i företagets utveckling.

Som en del av Gigantkoncernen från Alingsås, är Elka den enda enheten inom koncernen som producerar sina produkter. Här tillverkas allt från höj- och sänkbara arbetsbord, som är deras huvudprodukt, till arbetsvagnar och avskärmningar. Företaget står för produktutveckling, inköp och teknik och har totalt 13 anställda.

Elka är stolta över att använda lokaltillverkat material och har en egen mekanisk verkstad där allt aluminium bearbetas. Deras produkter används främst av företag inom lager, logistik och byggbranschen.

Tack Elka Produkter för att vi fick komma och besöka er och välkomna till Värnamo Näringsliv!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?