Sök
nordmount
Philip Aspler

En av Värnamo senaste framgångssagor

Värnamo Näringsliv har nyligen haft nöjet att besöka Nordmount, ett av Värnamos nyaste och snabbväxande företag. Grundat av Philip Aspler och Viktor Larsson, har de redan gjort ett starkt avtryck i Värnamo och kommit att bli en aktör att räkna med när det kommer till fästen för solceller.

Med målet att bli Värnamos bästa arbetsplats, har de skapat en miljö som främjar både produktivitet och trivsel på Fabriksgatan i Värnamo. Företaget har ett stort lager på 1300 kvm och hyr ytterligare lageryta för att möta sina växande behov.

På Nordmount är man noga med att samarbeta lokalt och samtliga av deras underleverantör är belägna inom en fyra mils radie till Värnamo.

Alla verktyg de använder för att ta fram sina produkter använder de själva och hyr sedan ut dessa till sina underleverantörer, vilket skapar en effektiv och integrerad produktionskedja.

Utöver deras huvudverksamhet på Fabriksgatan i Värnamo, har Nordmount ytterligare verksamhet på Silkesvägen, där de fokuserar på konstruktion, produktutveckling och har ett testcenter. Företagets huvudprodukt är fästen till solceller, en marknad som växer snabbt.

Med totalt 17 anställda sedan starten i september 2022, har Nordmount visat en imponerande tillväxt. Redan från start anställde de en person som började arbeta sida vid sida med Philip och Viktor. I februari 2024 expanderar de till Norge och Danmark, vilket gör Nordmount till en koncern.

Vårt besök hos Nordmount var både inspirerande och upplysande, och vi ser fram emot att följa deras fortsatta framgångar och expansion. Tack för att vi fick besöka er och välkomna till Värnamo Näringsliv.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?