Search
ik-form
IK-Form

Från sommarbutik till lokalt guldkorn

Önska IK-Form, ursprungligen känd som Ingrids Konsthantverk, etablerades 1965 som en sommarbutik i Tånnö. Sedan dess har butiken utvecklats och anpassat sitt sortiment för att möta kundernas önskemål, samtidigt som de behåller en kärna av produkter som definierar varumärket Önska. Trots att butiken har friheten att välja mycket av sitt sortiment själv, är det viktigt att vissa centrala kampanjprodukter från Önska-kedjan inkluderas för att säkerställa enhetlighet och lönsamhet.

Önska-butikerna erbjuder gemensamma presentkort, vilket gör det möjligt för kunder att använda dem i alla Önska-butiker runt om i Sverige. Dessutom är tjänster som studentlistor, bröllopslistor och födelsedagslistor tillgängliga i samtliga butiker, vilket förenklar presentköp för kunderna.

Varje år anordnas utbildningar för personalen inom Önska-kedjan, där flera leverantörer deltar för att ge ny kunskap och inspiration. Butikerna har stor frihet att utforma sina egna upplägg och skapa inspirerande miljöer för att locka kunder. Genom att regelbundet ändra skyltningen hålls butiken levande och intressant.

Lisbeth Danås, ägare av Önska IK-Form, vittnar om en trogen kundkrets där flera generationer blivit stamkunder genom åren. Personalens långa anställningstid bidrar till en familjär stämning där kunderna känner igen och uppskattar personalen.

Trots framgångarna har det inte saknats utmaningar, där konjunktursvängningar ständigt är en faktor som kräver uppmärksamhet. Smycken har visat sig vara en storsäljare, vilket understryker butikens förmåga att möta kundernas efterfrågan med attraktiva produkter.

Tack Önska IK-Form för att vi fick komma och besöka er, och varmt välkomna till Värnamo Näringsliv.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?