Search
xcen
Xcen

Företaget med en lysande framtid

Under ett inspirerande besök hos Xcen AB i Värnamo, hade Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från Värnamo kommun nöjet att träffa hela teamet på Värnamokontoret. För välkomnandet stod Ola Johansson, VD och delägare, samt Jonas Falk, delägare och säljare.

Sedan grundandet 2006 har Xcen AB vuxit stadigt och 2019 flyttade de in i sina nuvarande lokaler på Bredasten i Värnamo. Här sitter 11 av de 15 medarbetarna, med de resterande kollegorna på sitt kontor i Malmö. Xcen AB, som beskriver sig själva som en "Effektiv ljuspartner", specialiserar sig på belysningslösningar för offentliga miljöer och inbyggd inredningsbelysning. En viktig del av deras erbjudande är aluminiumprofiler med LED-strips, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar för deras kunders annars kanske svårlösta önskemål.

Xcen AB:s produkter lyser upp många platser i vår vardag, från den ikoniska Rutan-belysningen i Värnamo centrum till den dynamiska belysningen i stadens skatepark.

Pandemiåret 2020 innebar en omvälvning för många företag, men för Xcen AB öppnade det nya dörrar. En ökning av privatkunder ledde till lanseringen av en egen hemsida riktad specifikt till denna kundgrupp. Idag utgör privatkunderna cirka 19% av försäljningen, vilket visar på företagets flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade marknadsförhållanden.

Med en huvudsakligen nationell marknad i Sverige fortsätter Xcen AB att lysa upp miljöer över hela landet, och deras framgångar belyser potentialen i innovativ och kundanpassad belysning.

Värnamo Näringsliv tackar Xcen AB för ett givande företagsbesök!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?