Sök
rethink-factory
Rethink Factory

Familjeägt och nytänkande företag på Bredasten

Rethink Factory AB är det nya miljöinriktade företaget som Värnamo Näringsliv och kommunstyrelsen nyligen besökte på Bredasten i Värnamo. Vi träffade familjen Mellergårdh, som tillsammans driver detta spännande företag. Rethink Factory har en affärsidé som går emot den moderna masskonsumtionen. De erbjuder en komplett lösning för 3D-utskrivna produkter, från kundens idé till prototyp och långserieproduktion.

 

Precis som namnet antyder, tänker Rethink Factory om kring tillverkning och miljöpåverkan. De skräddarsyr produkterna de tillverkar utifrån kundens behov och erbjuder lokalt producerade, miljövänliga alternativ med minimalt materialslöseri och återvunnet material. Deras produkter är dessutom spårbara.

 

I deras lokal på Bredasten används en 3D-printfarm med filamentskrivare. Här matas utvalda material, som återvunna bildäck eller fisknät, in och produkterna skapas lager för lager, enligt kundens önskemål. Genom samarbeten med partnerföretag runt om i världen kan de erbjuda kunderna lokala mikrofabriker, vilket minskar transportsträckorna och är en del av deras stora miljötänk.

 

Värnamo Näringsliv tackar Rethink Factory för besöket och önskar dem all lycka i Värnamo!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?