Sök
nydala-travaru
Nydala Trävaru

Träföretag som gått i arv genom flera generationer

Längs väg 127 mellan Värnamo och Vrigstad reser sig Nydala Trävaru AB som ett av höglandets mest imponerande hyvlerier. Grundat 1908 som Gåeryds Sågverk, bytte det till Nydala Trävaru AB 1976 efter en flytt till Nydala. Frans Johansson och syskonen Emil och August Karlsson startade ursprungligen företaget som ett legosågverk för att komplettera jordbruket. Genom åren har företaget blomstrat och nu erbjuder det en komplett service, från skogsbruksplanering och slutavverkning till olika certifieringar.

I familjens Lindmans ägo, med sina 40 anställda, producerar Nydala Trävaru AB cirka 100 000 m3 sågad gran och tall varje år. Under vårt företagsbesök fick vi följa den imponerande processen från det att timret anländer till anläggningen till dess att det transporteras som förädlad materialet till olika bygghandlare runt om i världen.

Historiens gång avslöjar att företaget har gått i arv genom generationer och har anpassat sig till förändringens vindar. Med över 2000 solcellspaneler, tre toppmoderna hyvellinjer och en pelletsanläggning representerar deras anläggning dagens teknologiska framsteg. Stora investeringar har gjorts för att automatisera och skapa nya arbetstillfällen.

Framtiden för Nydala Trävaru AB är fylld av möjligheter och expansion. Med en medvetenhet om branschens stora förändringar strävar de efter att bredda sitt erbjudande, utveckla och automatisera sin verksamhet. Vi tackar Nydala Trävaru AB för ett fascinerande företagsbesök!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?