Search
skotte
Skotte AB

Företag med engagemang för att främja mångfald

Skotte AB, grundat av Pelle år 2000, har sin bas i Värnamo. Med ett team på sex anställda sträcker sig verksamheten över tre områden - tradingbolag, bygg- och jordbruksprodukter samt Skotte Garden. År 2007 startades Skotte Metal som ett dotterbolag i Kina, med omkring 230 anställda som fokuserar på tillverkning.

Företagets hjärta finns i Värnamo, där alla anställda är placerade. Skotte AB hanterar olika områden såsom marknad, logistik, ekonomi och försäljning från Sverige. Deras verksamhet innefattar ungefär 200 leveranser årligen, genom olika transportmedel som båt, tåg och flyg.

Deras kreativitet sträcker sig till och med till cykelställ, där de samarbetar med Safe x och använder ritningar från Skotte för produktion i Kina, vilket utgör en betydande del av deras omsättning.

En unik insats är deras engagemang för att främja mångfald och inkludering genom ett antal egenmålade pridebänkar, som de har placerat som en form av gerilla-marknadsföring runt om i staden. Dessa bänkar kommer snart vara till försäljning och intäkterna kommer att gå oavkortat till regnbågsfonden. Skotte AB visar att deras verksamhet inte bara handlar om affärer, utan även om att göra en positiv påverkan på samhället.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?