Sök
mall-foretagsbesök
Ägare och vd till Lagans Byggnads AB

Byggföretag med positiv utveckling

När Värnamo Näringsliv besökte Lagans Byggnads AB i deras fräscha lokaler på Lundbyvägen fick vi möjligheten att träffa Erik Fagersson, vd på företaget sedan 3,5 år tillbaka. Vi fick även träffa ägaren till Lagans sedan 2 år tillbaka, Lars Johannesson.

Lagans Byggnads AB är specialiserat på byggverksamhet med tre olika affärsområden - entreprenad, byggservice och försäkringsskador. De har en arbetsstyrka på cirka 140 anställda och använder även cirka 50 inhyrda arbetare. Företaget finns i Värnamo, Lagan och Karlskrona.

Söderqvist Gräv AB, som förvärvades 2020, är en markentreprenadfirma med sitt huvudsäte i Värnamo och en filial i Lagan. De sysselsätter omkring 45 personer.

Företaget har en lång historia och grundades 1964 i Lagan. Under åren har de fått möjlighet att arbeta med stora projekt, såsom byggandet av varuhus åt Biltema, Mercedes Benz-anläggningen i Stockholm, Vida Arena i Växjö och Nibe Industrier. Trots de utmaningar som företaget mött de senaste åren, inklusive svårigheter med materialpriser och konkurrenskraftiga budgivningar, har Lagans Byggnads AB en positiv utveckling.

Fokus ligger nu på att bredda kundstrukturen och öka sin närvaro i Småland. En utmaning är att hitta kvalificerade hantverkare, men företaget har låg personalomsättning och investerar i personalutveckling, inklusive ett mentorprogram för att hjälpa nya medarbetare att komma in i företagets kultur och arbetssätt.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?