Sök
mio
Adam Trevik. platschef

Välkänd möbelkedja i Värnamo

Under Värnamo Näringslivs företagsbesök på Mio i Värnamo fick vi träffa Adam Trevik, platschef som berättade för oss om verksamheten samt visade runt oss i deras lokaler.

Mio i Värnamo har just utökat sina lokaler till totalt 500 kvadratmeter, fördelat på två våningar. Under pandemin gick det bra för företaget, och de har både unga medarbetare som letar sig vidare, och äldre medarbetare som stannar länge. Mio är en välkänd möbelkedja i Värnamo och har en lokal och familjär känsla. Företaget har en lång historia och grundades ursprungligen som Karlbergs Möbler 1901. De har legat på samma plats sedan 1992 och ägs nu av en ny generation Trevik, med Per som ägare, Adam som platschef och Philip som lagerchef.

Mio är en del av ett större franchise-koncept med 75 butiker över hela Sverige och är mest känt för sina soffor. De har över 2 miljoner medlemmar i sin kundklubb och är möbelhandlarnas inköpsorganisation. En betydande del av möbelproduktionen sker i Europa, medan sängtillverkningen är lokal i Sverige. Företaget har även startat en nystartad exportverksamhet i Spanien, med all försäljning från Mio till Spanien som sker via Värnamo. Mio Värnamo har en butiksyta på cirka 2700 kvadratmeter och 15 anställda, och de har även en systerbutik i Halmstad.

Tack för ett supertrevligt företagsbesök hos er på Mio i Värnamo!

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?