Sök
sordin
Sordin

En inblick i lokal innovation och produktion

Nyligen hade Värnamo Näringsliv möjligheten att besöka Sordin i Värnamo, ett företag som specialiserar sig på montering och utveckling av hörselskydd och taktiska produkter. Under besöket träffade vi Therese Wilson, VD för Sordin i både Värnamo och Vikmanshyttan, samt Mikael Josefsson, platschef i Värnamo.

Sordin har upplevt en ökad efterfrågan på sina produkter, vilket har lett till en utökning av produktionen. Idag har företaget 48 medarbetare i produktionen, inklusive inhyrd personal, samt 15 tjänstemän. För att möta den ökade efterfrågan har man även förstärkt på tjänstemannasidan och byggt ut utvecklingsavdelningen. All produktutveckling sker in-house i Värnamo, vilket säkerställer hög kvalitet och innovation.

Företaget monterar mellan 3000 och 4000 produkter i veckan, där varje hörselkåpa tar cirka 15 minuter att montera. Sordin sourcar sin elektronik från Europa och all produktion är kundorderstyrd. Deras hörselkåpor har en imponerande livslängd på 10-15 år.

Sordin, som ursprungligen startade i Dalarna, flyttade en del av sin verksamhet till Värnamo på grund av den lokala kompetensen. Företaget har tidigare ägts av amerikanska MSA men har nu starka rötter i Värnamo.

Vi tackar Sordin för en informativ rundtur och ser fram emot att följa era fortsatta framgångar.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?