Sök
trelleborg
Trelleborg Mixing, Forsheda

Från skottkärrehjul till en ledande tillverkare av gummiblandningar

I början av januari besökte vi på Värnamo Näringsliv, tillsammans med kommunledningen i Värnamo,  Trelleborg Mixing i Forsheda, en del av Trelleborg Group och en betydande aktör inom gummiblandningsindustrin. Under ledning av VD, Fredrik Nilsson och materialutvecklingsansvarig, Carl Cumming, står detta företag i Forsheda för innovation och kvalitet inom sin bransch.

Grundat 1947, har Trelleborg Mixing Forsheda en rik historia, från att ha börjat med skottkärrehjul till att bli en ledande tillverkare av gummiblandningar. Efter att ha blivit en del av Trelleborg-koncernen 2003, har företaget genomgått flera förändringar och idag är Mixing den enda verksamheten kvar i Forsheda inom Trelleborg.

Med en imponerande kapacitet att tillverka 20 000 ton gummiblandningar årligen, förser företaget både interna och externa kunder med gummiblandning. De är starkt inriktade på byggindustrin och lägger stor vikt vid hållbarhet, med mål att vara en världsledande leverantör av hållbara gummiblandningar till 2030.

Tack Trelleborg Mixing i Forsheda för att vi fick besöka er och få en inblick i er verksamhet, historia och framtidsplaner.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?