Sök
DSCF1416
Gänget bakom Cash Kväll

Cash Kväll – Ett innovativt ungdomsinitiativ i Värnamo

Nästa vecka är det äntligen dags för Cash Kväll för ungdomar mellan 15 och 19 år. 

Värnamo Näringsliv är stolta att introducera "Cash Kväll", ett nytt projekt riktat till ungdomar mellan 15 och 19 år i Värnamo kommun. Syftet är att erbjuda dessa ungdomar en direktkontakt med den lokala arbetsmarknaden. Premiärkvällen är planerad till den 4 september och kommer att äga rum i lokaler som tillhandahålls av Galgamond AB.

 

Projektledaren Ottilia Andersson från Värnamo Näringsliv beskriver visionen bakom initiativet: "Vårt mål med Cash Kväll är att skapa en neutral mötesplats där ungdomar kan utföra enkla arbetsuppgifter under en kväll och erhålla betalning omedelbart. Detta ger dem en försmak av arbetslivet, samt insikt i vad det lokala näringslivet har att erbjuda, inklusive vilket ansvar som följer med ett jobb. Vi strävar efter att skapa en trygg plattform för kommunens ungdomar och samtidigt rusta dem för livet efter skolan."

 

Cash Kväll är ett samarbetsprojekt mellan Värnamo Näringsliv, FSK Group och Fältgruppen i Värnamo. Initiativet, som stolt sponsras av Sparbankstiftelsen Alfa och Nordhedsstiftelsen, syftar till att ge ungdomar inte bara en möjlighet att tjäna pengar, utan även att skapa värdefulla kontakter inom arbetslivet.

 

Jennie Torstensson från Fältgruppen understryker projektets betydelse: "Genom 'Cash Kväll' hoppas vi kunna bygga broar mellan ungdomar och lokala företag. Detta är särskilt viktigt för att öppna upp arbetsmarknaden för ungdomar som är nyfikna men som upplever svårigheter med att knyta kontakter inom näringslivet. Många av våra ungdomar, särskilt de som är nyinflyttade eller saknar ett etablerat kontaktnät, kan finna denna plattform som en ovärderlig resurs för att skapa nya relationer."

 

För den första Cash Kvällen har företaget Ed-Wa Plast AB generöst bidragit med arbetsuppgifterna. Detta tillfälle kommer att tjäna både företag och ungdomar genom att bryta isen och bygga grundläggande arbetsrelationer.

 

Samuel Gallneby från FSK Group framhäver de långsiktiga fördelarna med initiativet: "Det här är inte bara en chans för ungdomar att tjäna pengar, utan också en möjlighet för företagen att visa på samhällsansvar och för ungdomarna att upptäcka sina egna potentialer i arbetslivet."

 

För mer information om Cash Kväll, vänligen kontakta:

Ottilia Andersson, Projektledare, Värnamo Näringsliv

E-post: Ottilia@varnamonaringsliv.se

Telefon: 0370 30 24 56