Search
IMG_5691

Mikrobryggeri öppnar i Värnamo centrum

Mat- och dryckälskarna Fredrik och Jennie Carlsén som äntligen fått förverkliga sin dröm om ett lokalt mikrobryggeri i Värnamo.

Under Värnamodagarna smygöppnade det som kan komma att bli Värnamobornas nya mötesplats – en bryggpub med eget mikrobryggeri i Best Western Hotel Värnamos lokaler vid åbron (tidigare Tre Liljor). Smygöppningen fick ett positivt mottagande från besökarna som uppskattade den nya satsningen.

 

 Fredrik och Jennie Carlsén har alltid haft ett stort intresse för mat och dryck. Hemma lagrar de rom på tunna och när de är ute och reser står drycken i fokus. När Fredrik fick nys om en ettåring utbildning till bryggeritekniker valde han att söka den med hopp om att kunna sadla om från sitt tidigare yrke som lärare. Under sina studier gjorde han sin praktik på två lite större bryggerier, men kände att det var mer likt ett industrijobb och inte alls det han drömde om. Han bestämde sig, tillsammans med Jennie, för att göra något de båda länge velat, nämligen starta eget företag, och det var då de började kika på lokaler i Värnamo för att kunna starta upp en restaurang med bryggeri i samma lokal - Wernamo Brygghus.

 

Efter kontakt med Svante Stenervik fick de möjligheten att öppna mikrobryggeri i Best Western Hotel Värnamos lokaler. Bryggeriet, som kommer vara en del av restaurangen, kommer kunna erbjuda gästerna en avslappnad atmosfär, lokalbryggt öl och en meny med mat som är enkel, god och som passar till den dryck som serveras.  Fredrik och Jennie strävar efter att erbjuda en öl för alla och ser det som en personlig utmaning att omvända dem som säger att de inte gillar öl. Mikrobryggeriet har redan släppt sin första öl, Åkantens Lager, som finns att avnjutas på hotellet samt de övriga mötesplatserna som ingår i hotellfamiljen Meeting Småland Hotel Group, det vill säga Hotel Ullinge & Best Western Hotel Vrigstad, och de har planer på att erbjuda många fler sorter, inom de flesta av de olika ölstilar som finns. De planerar också att sälja sina öl hos Systembolaget.

 

Namnet på bryggeriet "Wernamo Craft Brewery AB" och "Wernamo Brygghus" som restaurangen ska heta, är lika unikt som platsen själv och representerar deras engagemang för Värnamo. De planerar att ha ölprovningar, låta besökare vara med och brygga öl och andra evenemang som passar allt från kompisgänget till firmafesten eller som konferensaktivitet. Målet är att välkomna besökare redan i början av november och att göra Best Western Hotel Värnamo till en referenspunkt för Värnamo genom sin satsning på bryggeriet, dess restaurang och konferensmöjligheterna. Detta är ett nytt ställe att umgås på i Värnamo i stället för att sitta hemma, och det är något som Fredrik och Jennie hoppas kommer att bli en viktig del av staden.