Sök
IMG_5847

Studiebesök Micropower & Volvo

Ett gäng från Värnamo kommun fick möjligheten att besöka Micropower i Växjö och Volvo i Braås. och vilket lärorikt besök det blev!

I onsdags rullade äntligen en buss fylld med företagare från kommunen mot Växjö för ett företagsbesök hos Micropower Group. På plats fick vi äran att möta Thomas Svensson, en av grundarna till Micropower, som presenterade företaget för oss. De är specialiserade på tillverkning av batteriladdare för truckar och har sedan 2017 inkluderat batterier i sin produktion. En av deras största kunder är Toyota. Med totalt 650 anställda, varav 360 i Växjö, har de nyligen flyttat till nya lokaler som redan har blivit för små. Deras nuvarande byggnad har belönats med Byggnadspriset i Växjö, och de har en stark miljömedvetenhet med inslag som solceller, grönska, damm för biologisk mångfald och mycket trä i byggnaden.

Efter besöket hos Micropower rullade bussen vidare mot Volvo i Braås. Där möttes vi av Roland Kvist, chefsarkitekt som presenterande Volvos senaste satsning - världens första vätgas- och eldrivna dumper. Denna teknik möjliggör samma prestanda som oljedrivna maskiner utan utsläpp eller fossilt bränsle och med minimalt buller. Dumpern kan användas i 3 timmar och tankas på bara 7 minuter. Efter presentationen fick vi en rundtur i produktionen där vi fick se tillverkningen av dumprarna från början till slut.

Både besöken var otroligt intressanta och vi vill rikta ett stort tack till både Micropower Group och Volvo Construction Equipment för att ni tog emot oss och visade era verksamheter.